Gem de caise ( varianta cu sirop)

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 1 Aug 2021 | 1431 vizualizari

 

Este printre preferatele mele in materie de gemuri, e dulce acrisor si'' da bine'' in multe prajituri. Anul asta am facut o alta varianta, intai am facut un sirop si apoi am fiert fructele.

 

INGREDIENTE

  • 6 kg caise
  • 2 kg zahar
  • 700 ml apa
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise ( varianta cu sirop):

Mai intai am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am taiat in bucatele mai mici. Am avut grija sa elimin petele de pe coaja. Intr-o cratita mai mare am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a inceput sa se lege un sirop, nu foarte gros, apoi am adaugat caisele taiate. Am avut grija sa elim spuma formata. Cand au inceput sa se inmoaie bine fructele, le-am pasat cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi, nu le-am facut ca un piure, am lasat si bucatele mai intregi. Am fiert gemul cca 35-40 min, pana a inceput sa capete o consistenta mai densa. Apoi am pus gemul in borcane de 800 g, borcane spalate si sterilizate, am strans bine capacele la borcane, apoi le-am acoperit cu o patura si le-am lasat sa se raceasca .Nimic complicat, doar caldura de afara este de belea, dar arta cere sacrificii....:)))))))))))))))))))))))))))) iar gemul asta chiar merita, e foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise ( varianta cu sirop)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de pepene galben cu caise