Dulceata de caise pentru Alex

de Sidy in Dulceata / Gem, 7 Iul 2010 | 3324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caise
  • zahar (la 1 kg fructe curatate avem nevoie de 600 g zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise pentru Alex:

Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele. Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja , care va veni foarte usor jos si scoatem samburii.

Dupa ce le-am curatat cantarim miezul de caise si la 1 kg de fruct adaugam 600 g zahar.

Amestecam bine zaharul cu caisele si le lasam asa pina a doua zi, amestecand din cand in cand sa se topeasca zaharul.
A doua zi punem compozitia la fiert pe foc cam 40 de minute. Spumuim si invartim cu lingura de lemn in compozitie.

Punem dulceata in borcane , asa fierbinte, le capsam si asezam borcanele intr-o cratita pe fundul careia am pus prosoape, pe care le-am pus si printre borcane.

Adaugam apa in cratita si lasam sa fiarba cam 15 minute din momentul cand da apa in clocot, ca sa sterilizam borcanele. Lasam borcanele in cratita acoperita pina cand se racesc . Dupa aceasta le stergem si le asezam in camara pentru iarna.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise pentru Alex" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de caise pentru Alex-0
Dulceata de caise pentru Alex-1
Dulceata de caise pentru Alex-2
Dulceata de caise pentru Alex-3

COMENTARII (14)

adi20

adi20 1

22.07.2010, 10:10

super buna dulceata de caise

ada

ada 1

23.07.2010, 22:00

mariamirabela

mariamirabela 1

25.06.2011, 16:09

Astazi am facut si eu si a iesit foarte buna. Numai eu am fiert-o mai mult. E adevarat ca am avut 7kg de caise curatate. :

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!