Dulceata de caise pentru Alex

de Sidy in Dulceata / Gem, 7 Iul 2010 | 3452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caise
  • zahar (la 1 kg fructe curatate avem nevoie de 600 g zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise pentru Alex:

Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele. Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja , care va veni foarte usor jos si scoatem samburii.


Dupa ce le-am curatat cantarim miezul de caise si la 1 kg de fruct adaugam 600 g zahar.


Amestecam bine zaharul cu caisele si le lasam asa pina a doua zi, amestecand din cand in cand sa se topeasca zaharul.

A doua zi punem compozitia la fiert pe foc cam 40 de minute. Spumuim si invartim cu lingura de lemn in compozitie.


Punem dulceata in borcane , asa fierbinte, le capsam si asezam borcanele intr-o cratita pe fundul careia am pus prosoape, pe care le-am pus si printre borcane.


Adaugam apa in cratita si lasam sa fiarba cam 15 minute din momentul cand da apa in clocot, ca sa sterilizam borcanele. Lasam borcanele in cratita acoperita pina cand se racesc . Dupa aceasta le stergem si le asezam in camara pentru iarna.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise pentru Alex" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adi20 1

22.07.2010, 10:10

super buna dulceata de caise

ada 1

23.07.2010, 22:00

mariamirabela 1

25.06.2011, 16:09

Astazi am facut si eu si a iesit foarte buna. Numai eu am fiert-o mai mult. E adevarat ca am avut 7kg de caise curatate. :

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pere