Dulceata de rubarba

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 2885 vizualizari

 

Nu am mai mancat pana acum rubarba, dar stiam ca se foloseste la prajituri. Anul acesta mi-am facut curaj si am luat pentru a face dulceata. Pot sa spun ca a iesit dulce si aromata, dar a fost cam greu sa curat tijele. Au iesit 3 borcane si jumatate de dulceata de 400 g.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rubarba;
  • 500 g zahar.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rubarba:

Se indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba, ultimul rand fiind de zahar. Dupa aceea, se pune cratita la foc mic pana cand se leaga dulceata.


Se toarna dulceata fierbinte in borcanele spalate si uscate si se capacesc bine. Apoi, se fierb borcanele intr-un vas cu apa fierbinte timp de 30-40 de minute pentru a tine peste iarna. Se lasa la racit in vasul cu apa.

 

TIPS-URI

1

Tijele se pot curata tragand cu mana de ate, dar si cu ajutorul unui cutit de curatat cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Gicuta69 1

22.06.2015, 08:30

Andra_Constantinescu 1

22.06.2015, 09:24

Multumesc tuturor inca o data!

Panacris 1

22.06.2015, 17:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta