Gem de caise

de lucy2002 in Dulceata / Gem, 20 Iul 2019 | 3241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de caise fara samburi
  • 2 kg de zahar
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Caisele se spala, se scot samburii si se taie in bucati potrivite.

Intr-o oala incapatoare punem caisele si adugam zaharul si amestecam bine cu o lingura de lemn. Lasam pentru 30 minute sa se topeasca zaharul.

Punem oala pe foc marisor si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand. Cu ajutorul unei palete cu gauri vom aduna spuma. Dupa ce am adunat spuma, micsoram focul spre mic si lasam sa fiarba. Din cand in cand verificam consistenta gemului, facem proba pe o farfurioara rece de la frigider daca picatura sta ferma, gemul este gata.

Se pune gemul fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, se capseaza si se lasa in cuptor pentru 30 minute pana a doua zi dupa care se depoziteaza la loc racoros pentru iarna.

Dina aceasta cantitate mi-au iesit 11 borcanele de gem parfumat si cu o culoare frumoasa.

 

 

 

TIPS-URI

1

optional zeama de lamaie( eu nu am pus pentru ca caisele mele nu au fost foarte dulci)

2

gemul fierbinte il punem in borcanele fierbinti sterilizate

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

lucy2002 1

23.07.2019, 10:03

Multumesc frumos, Ksenya!

lucy2002 1

23.07.2019, 10:03

Multumesc Daniela!

Rocsi 1

23.07.2019, 21:53

Imi place foarte, foarte mult gustul gemului de caise! Saptamana trecuta am pregatit si eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu menta