Gem de prune cu nuci

de adasev12 in Dulceata / Gem, 20 Sep 2011 | 4374 vizualizari

 

mi-am adus de acasa prune, in ideea ca o sa le mananc...dar tata a cules o gramada, si deja incepeau sa se strice...asa ca le-am trecut pe regim de gem....

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • mixt de condimente aromate (scortisoara, cuisoare, nucsoara) 1 l-ita
  • 200 g nuca prajita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu nuci:

Prunele se spala bine, li se scot samburii si se pun intr-un vas cu zahar, in straturi. Se lasa la rece peste noapte. Dimineata se pun la foc mic impreuna cu condimentele si se lasa sa fiarba pana se leaga bine, cam 3 ore si ceva le-am fiert eu.

Se taie lamaia felii si se adauga la gem. Se mai lasa pana se amesteca bine si se stinge focul.

Nuca se prajeste si apoi se curata pe cat posibil de coaja, prin frecare in pumni, apoi se taie bucati mici si se amesteca cu gemul. Cat e inca cald gemul se pune in borcane si se lasa la racit la loc cald. A doua zi se depoziteaza la loc intunescos. Daca rezista pana la iarna...ok...daca nu...nu-i bai...ca tare e bun....

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adasev12 1

22.09.2011, 13:40

rocsi, eduard...eu de cand am gustst prima data m-am indragostit de gustul asta

jolygina 1

22.09.2011, 19:15

place

Lau 1

04.10.2011, 22:42

interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese