Gem de prune cu nuci

de adasev12 in Dulceata / Gem, 20 Sep 2011 | 2654 vizualizari

 

mi-am adus de acasa prune, in ideea ca o sa le mananc...dar tata a cules o gramada, si deja incepeau sa se strice...asa ca le-am trecut pe regim de gem....

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • mixt de condimente aromate (scortisoara, cuisoare, nucsoara) 1 l-ita
  • 200 g nuca prajita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu nuci:

Prunele se spala bine, li se scot samburii si se pun intr-un vas cu zahar, in straturi. Se lasa la rece peste noapte. Dimineata se pun la foc mic impreuna cu condimentele si se lasa sa fiarba pana se leaga bine, cam 3 ore si ceva le-am fiert eu.


Se taie lamaia felii si se adauga la gem. Se mai lasa pana se amesteca bine si se stinge focul.


Nuca se prajeste si apoi se curata pe cat posibil de coaja, prin frecare in pumni, apoi se taie bucati mici si se amesteca cu gemul. Cat e inca cald gemul se pune in borcane si se lasa la racit la loc cald. A doua zi se depoziteaza la loc intunescos. Daca rezista pana la iarna...ok...daca nu...nu-i bai...ca tare e bun....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adasev12 1

22.09.2011, 13:40

rocsi, eduard...eu de cand am gustst prima data m-am indragostit de gustul asta

jolygina 1

22.09.2011, 19:15

place

Lau 1

04.10.2011, 22:42

interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune decojite