Dulceata de gutui

de Isabel in Dulceata / Gem, 26 Sep 2013 | 25446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gutui
  • 2 kg de zahar
  • 2 cani cu apa
  • 1 lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Se curata gutuile de coaja si se taie cubulete inlaturand cotorul. intr-o oala facem siropul. se pune zaharul si apa la fiert lasand sa clocoteasca 10 minute apoi adaugam gutuile.Se fierb pana se inmoaie bucatele de gutui si devine compozitia aurie(aprox 30 min)si adaugam zeama de la lamaie si coaja rasa,lasnd inca 5 min sa fiarba.Se pune fierbinte in borcane si se impaturesc tinandu-le la caldura pana doua zi.Le depozitam in camara sau beci ferit de lumina zile la loc racoros

 

TIPS-URI

1

La 2 boluri de gutui taiate cubulete se adauga un bol de zahar.Cine nu are rabdare sa faca siropul inainte se pot pune la foc toate amestecate deodata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

26.09.2013, 22:10

Plina de aroma

MotanLaOale 1

26.09.2013, 22:19

Isabel 1

27.09.2013, 09:12

Intr-adevar e nemaipomenita...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui