Dulceata de gutui

de Isabel in Dulceata / Gem, 26 Sep 2013 | 25278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gutui
  • 2 kg de zahar
  • 2 cani cu apa
  • 1 lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Se curata gutuile de coaja si se taie cubulete inlaturand cotorul. intr-o oala facem siropul. se pune zaharul si apa la fiert lasand sa clocoteasca 10 minute apoi adaugam gutuile.Se fierb pana se inmoaie bucatele de gutui si devine compozitia aurie(aprox 30 min)si adaugam zeama de la lamaie si coaja rasa,lasnd inca 5 min sa fiarba.Se pune fierbinte in borcane si se impaturesc tinandu-le la caldura pana doua zi.Le depozitam in camara sau beci ferit de lumina zile la loc racoros

 

TIPS-URI

1

La 2 boluri de gutui taiate cubulete se adauga un bol de zahar.Cine nu are rabdare sa faca siropul inainte se pot pune la foc toate amestecate deodata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de gutui-0
Dulceata de gutui-1

COMENTARII (3)

Rocsi

Rocsi 1

26.09.2013, 22:10

Plina de aroma

MotanLaOale

MotanLaOale 1

26.09.2013, 22:19

Isabel

Isabel 1

27.09.2013, 09:12

Intr-adevar e nemaipomenita...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!