Gem de visine mentolat

de susu in Dulceata / Gem, 25 Iun 2013 | 5409 vizualizari

 

menta merge mult mai bine cu visinele decat cu caisele

 

INGREDIENTE

  • 2 kg visine (1.600 kg fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • ramurele de menta proaspata
  • 1 pastaie vanilie sau zahar vanilat optional
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine mentolat:

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din ele intregi si puneti cateva in fiecare borcan. Punem visinele cu tot cu sucul lasat intr-o cratita la foc mic. Dupa ce a dat cateva clocote si a mai scazut adaugam zaharul, menta, pastaia desfacuta impreuna cu semintele si spre sfarsit zeama de lamaie. Se spumeaza ca sa ramana dulceata clara si stergem marginea interioara sa nu se caramelizeze zaharul. Se fierbe pana se leaga, daca este prea lichida mai adaugam zahar cate putin. Cand e gata inlaturam menta.


De obicei pun zaharul treptat in functie de gust si de consistenta gemului, imi place mai putin dulce si doar cat sa se lege. Daca nu va place cu vanilie puteti opta pentru ceva coniac, ii da o aroma aparte.


Timp de pregatire: 1/2 ora dat prin masina, 1 ora si 1/2 scos samburii, 1-2 ore fiertul


TIPS-URI

1

eu nu folosesc niciodata conservant, doar lamaie

2

secretul este ca borcanele sa fie foarte bine spalate de orice urma de grasime, eu le pun la inmuiat cateva ore in apa fierbinte cu detergent dupa care le clatesc bine, oparesc borcanele si capacele pe margine cu apa clocotita si le las la uscat dupa care in momentul cand e gata gemul le pun la cuptor cu capacele separat. Le las asa sa se incalzeasca nitel si pun gemul fierbinte in ele

3

le dau un pic la cuptor sa prinda gemul o crusta deasupra

4

pun capacele si strang foarte bine de cateva ori astfel incata sa nu patrunda niciun pic de aer

5

le mai dau putin la cuptor si apoi le pun in paturi pana a doua zi

6

conservele astfel pregatite mi-au tinut si cativa ani la rand, nu am avut niciodata probleme

7

capacele uzate se inlocuiesc

8

cateodata am mai folosit si varianta bain marie dar nu e cazul

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine mentolat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

- Andreea - 1

25.06.2013, 22:10

Rocsi 1

25.06.2013, 23:03

Ce bunnn..Vin sa iau un borcanel si eu

priceputa 1

29.06.2013, 18:06

O reteta suuuuuuuuuuuuuuuupeeeeeer !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Gem de visine