Gem de visine mentolat

de susu in Dulceata / Gem, 25 Iun 2013 | 3815 vizualizari

 

menta merge mult mai bine cu visinele decat cu caisele

 

INGREDIENTE

  • 2 kg visine (1.600 kg fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • ramurele de menta proaspata
  • 1 pastaie vanilie sau zahar vanilat optional
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine mentolat:

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din ele intregi si puneti cateva in fiecare borcan. Punem visinele cu tot cu sucul lasat intr-o cratita la foc mic. Dupa ce a dat cateva clocote si a mai scazut adaugam zaharul, menta, pastaia desfacuta impreuna cu semintele si spre sfarsit zeama de lamaie. Se spumeaza ca sa ramana dulceata clara si stergem marginea interioara sa nu se caramelizeze zaharul. Se fierbe pana se leaga, daca este prea lichida mai adaugam zahar cate putin. Cand e gata inlaturam menta.


De obicei pun zaharul treptat in functie de gust si de consistenta gemului, imi place mai putin dulce si doar cat sa se lege. Daca nu va place cu vanilie puteti opta pentru ceva coniac, ii da o aroma aparte.


Timp de pregatire: 1/2 ora dat prin masina, 1 ora si 1/2 scos samburii, 1-2 ore fiertul


 

TIPS-URI

1

eu nu folosesc niciodata conservant, doar lamaie

2

secretul este ca borcanele sa fie foarte bine spalate de orice urma de grasime, eu le pun la inmuiat cateva ore in apa fierbinte cu detergent dupa care le clatesc bine, oparesc borcanele si capacele pe margine cu apa clocotita si le las la uscat dupa care in momentul cand e gata gemul le pun la cuptor cu capacele separat. Le las asa sa se incalzeasca nitel si pun gemul fierbinte in ele

3

le dau un pic la cuptor sa prinda gemul o crusta deasupra

4

pun capacele si strang foarte bine de cateva ori astfel incata sa nu patrunda niciun pic de aer

5

le mai dau putin la cuptor si apoi le pun in paturi pana a doua zi

6

conservele astfel pregatite mi-au tinut si cativa ani la rand, nu am avut niciodata probleme

7

capacele uzate se inlocuiesc

8

cateodata am mai folosit si varianta bain marie dar nu e cazul

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine mentolat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Andreea Caroline 1

25.06.2013, 22:10

Rocsi 1

25.06.2013, 23:03

Ce bunnn..Vin sa iau un borcanel si eu

priceputa 1

29.06.2013, 18:06

O reteta suuuuuuuuuuuuuuuupeeeeeer !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de visine