Gem de gutui cu trandafiri

de dentistutza in Dulceata / Gem, 14 Sep 2010 | 3831 vizualizari

 

Gutuile contin vitamine, fibre,tanin care le confera gustul usor astringent si multa pectina care gelifica preparatul. De aceea nu se pune o cantitate mare de gutui la gem tocmai pentru a evita o compozitie prea consistenta.
Culoarea gemului este placuta dar gustul mi se pare anost asa ca am decis sa adaug de data asta niste dulceata de trandafiri si sa vad cum iese!

 

INGREDIENTE

  • 5-6 gutui cojite
  • 1 kg. zahar
  • 750 ml. apa plata
  • 1 lamaie
  • 3/4 borcan dulceata trandafiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu trandafiri:

Se face un sirop  legat din zahar,apa plata si zeama de la lamaie.

Gutuile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari  pana la partea lemnoasa.

Indata ce le-am ras se introduc in siropul fierbinte si se lasa  sa fiarba pana se leaga ( sau pana se ridica toata cant. de gutuie la suprafata siropului).

Se adauga dulceata de trandafiri si se fierb impreuna vreo cinci minute.

 Gemul se pune in borcane sterilizate .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gem de gutui cu trandafiri-0
Gem de gutui cu trandafiri-1
Gem de gutui cu trandafiri-2
Gem de gutui cu trandafiri-3

COMENTARII (9)

nadina73

nadina73 1

14.09.2010, 22:24

nu pot decat sa te felicit super si

gaby_duceag

gaby_duceag 1

14.09.2010, 23:07

wow!ce amestec

Bunica

Bunica 1

15.09.2010, 15:05

Gemul de gutui e delicios, dar amestecat cu dulceata de trandafir cred ca a iesit o nebunie ! Dulceata am , asa ca astept sa apara gutuile romanesti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!