Gem de gutui cu trandafiri

de dentistutza in Dulceata / Gem, 14 Sep 2010 | 3973 vizualizari

 

Gutuile contin vitamine, fibre,tanin care le confera gustul usor astringent si multa pectina care gelifica preparatul. De aceea nu se pune o cantitate mare de gutui la gem tocmai pentru a evita o compozitie prea consistenta.
Culoarea gemului este placuta dar gustul mi se pare anost asa ca am decis sa adaug de data asta niste dulceata de trandafiri si sa vad cum iese!

 

INGREDIENTE

  • 5-6 gutui cojite
  • 1 kg. zahar
  • 750 ml. apa plata
  • 1 lamaie
  • 3/4 borcan dulceata trandafiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu trandafiri:

Se face un sirop legat din zahar,apa plata si zeama de la lamaie.


Gutuile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari pana la partea lemnoasa.


Indata ce le-am ras se introduc in siropul fierbinte si se lasa sa fiarba pana se leaga ( sau pana se ridica toata cant. de gutuie la suprafata siropului).


Se adauga dulceata de trandafiri si se fierb impreuna vreo cinci minute.


Gemul se pune in borcane sterilizate .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

nadina73 1

14.09.2010, 22:24

nu pot decat sa te felicit super si

gaby_duceag 1

14.09.2010, 23:07

wow!ce amestec

Bunica 1

15.09.2010, 15:05

Gemul de gutui e delicios, dar amestecat cu dulceata de trandafir cred ca a iesit o nebunie ! Dulceata am , asa ca astept sa apara gutuile romanesti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui