Dulceata de prune decojite

de lili in Dulceata / Gem, 25 Sep 2010 | 2998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 kg zahar
  • 150 de prune
  • un pahar apa
  • zeama lamaie
  • bicarbonat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune decojite:

Mod de preparare:


Spalam bine prunele si le decojim.
Intr-un lighian de apa punem prunele decojite in apa cu bicarbonat. C-am la un litru de apa se pune o lingurita de bicarbonat,acesta are rolul de a intari pruna. Le tinem de seara pana dimineata.
Dimineata dupa ce se intaresc scoatem samburii.
Intre timp de prepara siropul de zahar.
Intr-o oala se pune un pahar de apa si zaharul.
Se amesteca bine, se toarna si cateva picaturi de zeama de lamaie.
Se fierbe pana se ingroasa siropul bine. Prunele le spalam in mai multe ape si le punem peste sirop.
Lasam sa fiarba la foc mic, fara sa amestecam cu lingura prin dulceata, doar scuturam de oala.
Este facuta cand siropul sta bobita pe farfurie.
Se pune rece in borcanele. Ies 4 borcanele de 400 g.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune decojite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de prune decojite-0
Dulceata de prune decojite-1

COMENTARII (7)

diaconta

diaconta 1

26.09.2010, 10:28

bravo Lili,chiar nu stiam ca se poate prepara asa,eu am primit de la nasa de la Cluj un borcanel

oblesniucviorica

oblesniucviorica 1

26.09.2010, 10:30

am sa incerc ( cu bicrbonat ) multam fain...

lili

lili 1

26.09.2010, 19:59

diaconta, viorica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!