Dulceata de prune decojite

de lili in Dulceata / Gem, 25 Sep 2010 | 3903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 kg zahar
  • 150 de prune
  • un pahar apa
  • zeama lamaie
  • bicarbonat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune decojite:

Mod de preparare:





Spalam bine prunele si le decojim.

Intr-un lighian de apa punem prunele decojite in apa cu bicarbonat. C-am la un litru de apa se pune o lingurita de bicarbonat,acesta are rolul de a intari pruna. Le tinem de seara pana dimineata.

Dimineata dupa ce se intaresc scoatem samburii.

Intre timp de prepara siropul de zahar.

Intr-o oala se pune un pahar de apa si zaharul.

Se amesteca bine, se toarna si cateva picaturi de zeama de lamaie.

Se fierbe pana se ingroasa siropul bine. Prunele le spalam in mai multe ape si le punem peste sirop.

Lasam sa fiarba la foc mic, fara sa amestecam cu lingura prin dulceata, doar scuturam de oala.

Este facuta cand siropul sta bobita pe farfurie.

Se pune rece in borcanele. Ies 4 borcanele de 400 g.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune decojite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

diaconta 1

26.09.2010, 10:28

bravo Lili,chiar nu stiam ca se poate prepara asa,eu am primit de la nasa de la Cluj un borcanel

oblesniucviorica 1

26.09.2010, 10:30

am sa incerc ( cu bicrbonat ) multam fain...

lili 1

26.09.2010, 19:59

diaconta, viorica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune