Dulceata de capsuni la Multicooker

de Bya Ralu in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 5015 vizualizari

 

Reteta este inspirata de la Merisor http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-capsuni-61312.html

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni la Multicooker:

Curatam capsuniile de codite,le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs.

In vasul din multicooker punem capsuniile si zaharul,eu le-am lasat cateva ore cu capacul inchis.

Lamaia se spala,se taie lamaia feliute si se adaugam peste capsuniile  cu zahar,adaugam si zeama de la o alta lamaie.

Setam functia JAM ,pentru 1 ora jumatate-2 ore.Dupa jumatate de ora se ridica capacul pentru a se inlatura spuma formata.

Intre timp se testeaza,se ia cu o lingura se pune pe o farfurie lasand sa se raceasca,iar daca zeama nu curge ,este gata.

Eu am lasat-o la fiert 2 ore.

Borcanele se spala bine si se lasa sa se usuce bine.

Cand dulceata este gata,pune borcanele pe o tava sau punem cate o lama de cutit dub fiecare borcan si incepem sa le umplem cu dulceata.

Inchidem capacul,si le lasam sa se raceasca.Se impacheteaza in hartie fiecare borcan,se pun intr-o oala,punem apa si lasam la foc mic sa dea un clocot.

Se lasa in oala cu apa pana cand se racesc complet.

TIPS-URI

1

Mie mi-a ramas mai multa zeama de la dulceata,pe care am strecurat-o separat si am fiert-o pentru a face sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui