Dulceata de capsuni la Multicooker

de Bya Ralu in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 687 vizualizari

 

Reteta este inspirata de la Merisor http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-capsuni-61312.html

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni la Multicooker:

Curatam capsuniile de codite,le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs.


In vasul din multicooker punem capsuniile si zaharul,eu le-am lasat cateva ore cu capacul inchis.


Lamaia se spala,se taie lamaia feliute si se adaugam peste capsuniile cu zahar,adaugam si zeama de la o alta lamaie.


Setam functia JAM ,pentru 1 ora jumatate-2 ore.Dupa jumatate de ora se ridica capacul pentru a se inlatura spuma formata.


Intre timp se testeaza,se ia cu o lingura se pune pe o farfurie lasand sa se raceasca,iar daca zeama nu curge ,este gata.


Eu am lasat-o la fiert 2 ore.


Borcanele se spala bine si se lasa sa se usuce bine.


Cand dulceata este gata,pune borcanele pe o tava sau punem cate o lama de cutit dub fiecare borcan si incepem sa le umplem cu dulceata.


Inchidem capacul,si le lasam sa se raceasca.Se impacheteaza in hartie fiecare borcan,se pun intr-o oala,punem apa si lasam la foc mic sa dea un clocot.


Se lasa in oala cu apa pana cand se racesc complet.

 

TIPS-URI

1

Mie mi-a ramas mai multa zeama de la dulceata,pe care am strecurat-o separat si am fiert-o pentru a face sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Sim0na 1

22.06.2015, 13:23

tare fain arata!

Bya Ralu 1

22.06.2015, 19:59

multumesc ><

Bya Ralu 1

22.06.2015, 19:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafir