Dulceata de afine

de Panacris in Dulceata / Gem, 16 Aug 2012 | 3154 vizualizari

 

O dulceata nemaipomenita! Mai ales ca afinele au fost culese de noi!;)

 

INGREDIENTE

  • afine 2500 g,
  • zahar 2500 g.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele se aduna de pe munte, cu un pieptene special, se spala in apa de izvor, se curata de impuritati si se duc acasa (sau la gazda dupa modelul nostru).

Se cumpara de la magazin  2,5 kg. de zahar si se lasa peste noapte la rece.

Dimineata pe racoare se pun afinele la fiert la foc mic, pe o tabla. Se lasa la fiert cca. 60 de minute, se face testul specific dulceturilor, pe o  farfurie se "picura" cativa stropi din dulceata, daca nu se scurge si ramane picatura perfecta, dulceata e gata. Intre timp se pregatesc borcanele, care se spala si se pun la incalzit in cuptor. Capacele se sterg cu o bucata de vata sau pansament steril imbibat in alcool sanitar sau palinca.

Dulceata se pune in borcanele fierbiniti, se inchid ermetic, imediat, se lasa la racit, acoperite cu o patura mai groasa, pana a doua zi. Apoi se depoziteaza in camara, pentru zilele friguroase ce ne asteapta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de afine-0
Dulceata de afine-1
Dulceata de afine-2
Dulceata de afine-3

COMENTARII (30)

Poliana

Poliana 1

17.08.2012, 08:30

Buna dulceata de afine, dar asa cum zice Laura si eu prefer mai putin zahar, insa gusturile in materie de dulce difera de la o persoana la alta. In schimb felicitarile mele pentru dulceata asta buna, eu nu sunt asa harnica si dulceata n-am reusit sa fac!

Sim0na

Sim0na 1

18.08.2012, 12:19

Cum eu nu fac dulceturi.. as vrea cate un borcan de la fiecare ca sa vad cum sta treaba cu gustul

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!