Dulceata de afine

de Panacris in Dulceata / Gem, 16 Aug 2012 | 3468 vizualizari

 

O dulceata nemaipomenita! Mai ales ca afinele au fost culese de noi!;)

 

INGREDIENTE

  • afine 2500 g,
  • zahar 2500 g.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele se aduna de pe munte, cu un pieptene special, se spala in apa de izvor, se curata de impuritati si se duc acasa (sau la gazda dupa modelul nostru).


Se cumpara de la magazin 2,5 kg. de zahar si se lasa peste noapte la rece.


Dimineata pe racoare se pun afinele la fiert la foc mic, pe o tabla. Se lasa la fiert cca. 60 de minute, se face testul specific dulceturilor, pe o farfurie se "picura" cativa stropi din dulceata, daca nu se scurge si ramane picatura perfecta, dulceata e gata. Intre timp se pregatesc borcanele, care se spala si se pun la incalzit in cuptor. Capacele se sterg cu o bucata de vata sau pansament steril imbibat in alcool sanitar sau palinca.


Dulceata se pune in borcanele fierbiniti, se inchid ermetic, imediat, se lasa la racit, acoperite cu o patura mai groasa, pana a doua zi. Apoi se depoziteaza in camara, pentru zilele friguroase ce ne asteapta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Poliana 1

17.08.2012, 08:30

Buna dulceata de afine, dar asa cum zice Laura si eu prefer mai putin zahar, insa gusturile in materie de dulce difera de la o persoana la alta. In schimb felicitarile mele pentru dulceata asta buna, eu nu sunt asa harnica si dulceata n-am reusit sa fac!

Sim0na 1

18.08.2012, 12:19

Cum eu nu fac dulceturi.. as vrea cate un borcan de la fiecare ca sa vad cum sta treaba cu gustul

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine