Dulceata de afine

de oanapl in Dulceata / Gem, 2 Iun 2017 | 4716 vizualizari

 

Va invit sa incercati si aceasta dulceata delicioasa de afine. Eu am pregatit dulceata in urma cu 2 ani si a rezistat foarte bine. In urma cu putin timp, am mancat ultimul borcanel. Abia astept sa apara afinele pentru a pregati din nou aceasta dulceata delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg afine
  • 2 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Pui afinele in strecuratoare si le treci prin jet de apa rece, dupa care le cureti de codite si frunzulite.

Pui afinele intr-un vas si presari zahar deasupra. Scuturi putin cratita ca sa se amestece fructele cu zaharul si le lasi astfel, in frigider pentru minim 3-4 ore, pana cand se formeaza un sirop.

Pui vasul pe foc mic si fierbi compozitia, amestecand din cand in cand si adunand spuma formata. Cand la suprafata se formeaza basicute, iar siropul incepe sa se ingroase, torni zeama de lamaie, care are rolul de a impiedica cristalizarea, in timp, a dulcetii.

Faci proba daca dulceata se leaga: iei in lingura sirop si torni cateva picaturi pe o farfurie rece, tinuta in prealabil in congelator (pentru 5 minute); picaturile raman ca boabele de roua daca s-a legat dulceata si se latesc pe farfurie, daca dulceata nu este gata inca.

Torni dulceata fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil. Infiletezi bine capacele, apoi le intorci cu fundul in sus timp de 15 minute, apoi le acoperi cu o patura groasa si le lasi sa se raceasca usor.

 Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 12 borcanele de 400 g.

TIPS-URI

1

Pentru a steriliza borcanele, se spala si se introduc in cuptorul incins (asezandu-le pe o tava metalica) timp de 30 minute si se lasa sa se raceasca acolo.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

03.06.2017, 19:59

Asa este! Ma bucur ca va place!

Rocsi 1

04.06.2017, 21:32

oanapl 1

05.06.2017, 13:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune decojite