Dulceata de pere

de _Alina_ in Dulceata / Gem, 16 Oct 2012 | 2205 vizualizari

 

Duminica am mers in vizita la Tusi. Si credeti ca am plecat cu mana goala de la dansa?! Ei bine nu, ne-a dat 2 sacose de pere delicioase. Am decis sa profit de aceste minunatii si sa fac un picut de dulceata. A iesit nemaipomenita, numai buna de pus pe clatite la iarna!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pere
  • 1 kg zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pere:

1. Spalam si curatam perele de coaja si samburi.


2. Amestecam apa cu zaharul si cu zeama de lamaie si punem oala pe foc potrivit pana cand siropul se incheaga si scade la 1/2 din cantitatea initiala.


3. Pana cand se incheaga siropul taiem perele cuburi de 0.5 - 1 cm. Le punem in siropul inchegat si mai lasam pe foc 30-45 min, amestecand din cand in cand. Faceti testul pe o farfurie refrigerata, daca nu s-a inchegat inca mai lasati pe foc.


4. Puneti ducleata fierbinte inn borcane sterilizate, puneti capacul si intoarceti borcanele cu fundul in sus pentru 2 min. Dupa timpul precizat le intoarceti in pozitie normala si le acoperiti cu un prosop sau cu o patura.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce am facut dulceata am aflat de la Tusi ca la 1 kg de zahar se pun 4 kg de pere :) A mea a iesit putin cam prea dulce, dar tura urmatoare am sa iau in considerare sfatul matusii. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lau 1

16.10.2012, 22:10

delicioasa

_Alina_ 1

17.10.2012, 08:16

Multumesc!

Sim0na 1

17.10.2012, 15:20

Cat de mult imi place.. Am facut si eu cateva borcanele.. dulceata are o culoare superba!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui