Dulceata de pere

de Sim0na in Dulceata / Gem, 22 Oct 2012 | 4982 vizualizari

 

Inspiratie: http://lacucinadiany.blogspot.ro/2012/07/dulceata-de-pere-si-vanilie-confettura.html

 

INGREDIENTE

  • 8 pere potrivite si coapte (cca 1,5 kg)
  • 500 g zahar
  • 20 ml palinca
  • 1 lamaie ptr stropit perele
  • ½ lamaie taiata feliute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pere:

Am curatat de coaja si seminte, si am taiat perele in  bucati potrivite. Intr-un bol am pus alternand bucatile de pere – pe care le-am stropit cu zeama de la lamaie, apoi zahar, si tot asa pana am terminat perele. Deasupra am pus zahar si am lasat pana a doua zi. Intr-un vas cu fund dublu, sau tuci – varianta mea, am pus perele impreuna cu siropul pe care l-au lasat, am mai adaugat 300 ml apa, restul de zahar si am lasat sa fiarba cca 30 minute. Dupa aceasta perioada am pus palinca (am furat ideea de la Gaby :-*) si feliutele de lamaie si am mai lasat 10 minute. Dupa cele 40 de minute dulceata mea a fost gata. Am facut testul puncand intr-o farfurie cateva picaturi, apoi am bagat farfuria in congelator. Picaturile de dulceata erau foarte bine legate.

Am pus dulceata fierbinte in 3 borcanele sterilizate, pe care le-am sigilat si le-am lasat intr-o patura pana a doua zi, apoi le-am asezat in camara.

UPDATE: ideea cu palinca apartine lui Any si nu Gaby :) Scuze de confuzie

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Poliana 1

23.10.2012, 08:23

O bunatate de dulceata...si mai are si palinca in ea

_Alina_ 1

23.10.2012, 09:14

ce culoare frumoasa are

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 22:57

yummy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui