Dulceata de pere

de Sim0na in Dulceata / Gem, 22 Oct 2012 | 1912 vizualizari

 

Inspiratie: http://lacucinadiany.blogspot.ro/2012/07/dulceata-de-pere-si-vanilie-confettura.html

 

INGREDIENTE

  • 8 pere potrivite si coapte (cca 1,5 kg)
  • 500 g zahar
  • 20 ml palinca
  • 1 lamaie ptr stropit perele
  • ½ lamaie taiata feliute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pere:

Am curatat de coaja si seminte, si am taiat perele in bucati potrivite. Intr-un bol am pus alternand bucatile de pere – pe care le-am stropit cu zeama de la lamaie, apoi zahar, si tot asa pana am terminat perele. Deasupra am pus zahar si am lasat pana a doua zi. Intr-un vas cu fund dublu, sau tuci – varianta mea, am pus perele impreuna cu siropul pe care l-au lasat, am mai adaugat 300 ml apa, restul de zahar si am lasat sa fiarba cca 30 minute. Dupa aceasta perioada am pus palinca (am furat ideea de la Gaby :-*) si feliutele de lamaie si am mai lasat 10 minute. Dupa cele 40 de minute dulceata mea a fost gata. Am facut testul puncand intr-o farfurie cateva picaturi, apoi am bagat farfuria in congelator. Picaturile de dulceata erau foarte bine legate.


Am pus dulceata fierbinte in 3 borcanele sterilizate, pe care le-am sigilat si le-am lasat intr-o patura pana a doua zi, apoi le-am asezat in camara.


UPDATE: ideea cu palinca apartine lui Any si nu Gaby :) Scuze de confuzie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Poliana 1

23.10.2012, 08:23

O bunatate de dulceata...si mai are si palinca in ea

_Alina_ 1

23.10.2012, 09:14

ce culoare frumoasa are

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 22:57

yummy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui