Dulceata de vişine

de carmenvlad in Dulceata / Gem, 9 Iul 2011 | 2395 vizualizari

 

Este vremea fructelor şi acum este momentul să păstrăm aroma şi savoarea lor pentru serile reci de iarnă sau pentru dimineţile când vrem să servim clătite cu dulceaţă de vişine.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vişine (curăţate de sâmburi şi cântărite)
  • 2 kg zahăr
  • sucul de la o lămâie
  • 1 baton vanilie sau 2 pliculeţe zahăr vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de vişine:





Se spală fructele bine cu apă rece, se aleg fructele sănătoase, se rup codiţele şi se scot sâmburii cu partea specială a presei de usturoi sau cu o agrafă. Se cântăresc vişinile şi se pun în vasul pentru dulceaţă. Se adaugă zahărul pe măsură ce se pun fructele în vas şi se stropesc cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Se scot seminţele din batonul de vanilie şi se adaugă împreună cu batonul în vasul cu vişine. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la rece 2-3 ore, pentru ca fructele să-şi lase sirop. Se pune vasul la foc mic şi se clatină din când în când, ca să nu se prindă. Se fierbe dulceaţa la foc mic timp de aproximativ 1 oră. Din când în când se ia spuma care se ridică la suprafaţă cu o spumieră. Când fructele se ridică la suprafaţă se opreşte focul. Se scoate batonul de vanilie şi se acoperă vasul cu un şervet umed. Se lasă câteva ore sau până a doua zi. Se pune dulceaţa în borcane sterilizate şi se păstrează în cămară sau beci timp de aproape un an. Dulceaţa de vişine se foloseşte pentru deserturi sau ca atare cu un pahar de apă rece.



Am preparat astfel o porţie de dulceaţă de vişine şi o altă porţie în care la aceeaşi cantitate de vişine am folosit 1.5 kg zahăr. Rezultatul a fost asemănător.



Poftă bună!



Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

09.07.2011, 23:22

Cris2711 1

20.07.2011, 12:23

carmenvlad 1

02.08.2011, 17:54

Da am avut multe visine. Imi pare rau ca nu v-am dat si voua. Va multumesc pentru comentarii si regret ca va raspund asa de tarziu.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Pralina-Ciocolata
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si cirese

de oanapl 6

ieri la 20:57

Mancarica de fasole cu afumatura

de oanapl 6

ieri la 20:25

Minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 6

ieri la 19:54

Tiramisu, la cupa

de RODIMUR 7

ieri la 19:52

Madlene cu afine si lamaie

de Criss 6

ieri la 16:39

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta (cu gel fix 3x1)