Gem de gutui

de Julie in Dulceata / Gem, 19 Noi 2011 | 2827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui,
  • 700 g zahar,
  • 400 ml apa,
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se spala, se curata de coaja, se rad si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana cand se obtine un sirop legat. Se adauga gutuile si se continua fierberea. Gemul se fierbe mai intai la foc mare, apoi cand incepe sa scada, se micsoreaza focul si se amesteca mai des, deoarece are tendinta sa se prinda de fundul vasului. Timpul fierberii poate fi de la 35 - la 45 minute. Atunci cand gemul este bine legat si capata culoare rosiatica, se pune fierbinte in borcanele sterilizate inainte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gem de gutui-0
Gem de gutui-1
Gem de gutui-2
Gem de gutui-3

COMENTARII (7)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2011, 21:32

lacrimioara

lacrimioara 1

20.11.2011, 17:07

mmmmmmm ce bun si ce bine arata

Lau

Lau 1

20.11.2011, 21:29

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05