Gem de gutui

de Julie in Dulceata / Gem, 19 Noi 2011 | 6959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui,
  • 700 g zahar,
  • 400 ml apa,
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se spala, se curata de coaja, se rad si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana cand se obtine un sirop legat. Se adauga gutuile si se continua fierberea. Gemul se fierbe mai intai la foc mare, apoi cand incepe sa scada, se micsoreaza focul si se amesteca mai des, deoarece are tendinta sa se prinda de fundul vasului. Timpul fierberii poate fi de la 35 - la 45 minute. Atunci cand gemul este bine legat si capata culoare rosiatica, se pune fierbinte in borcanele sterilizate inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui