Dulceata de coacaze rosii/negre

de Corinuta in Dulceata / Gem, 8 Iul 2018 | 8392 vizualizari

 

Am avut coacăze negre din grădina si ptr prima dată am făcut dulceață din ele. Mi-a plăcut mult cum a iesit asa ca am cumparat din cele roșii și am mai facut odată.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coacăze
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lămâie
  • 1 cană cu apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze rosii/negre:

Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori.
Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop, adăugăm coacazele și zeama de la lămâie și fierbem 10 sau 15 minute.
Facem o probă pe o farfurie să vedem dacă se încheagă dulceața și atunci luăm de pe foc.
În borcanele spălate și uscate (sterilizate) turnam dulceata fierbinte, închidem bine borcanul și îl întoarcem cu fundul în sus ca să se sigileze.
Puteti le puneti și în haine asa calde, eu nu le-am pus, nu cred că au nimic.

TIPS-URI

1

Puteti aroma dulceața cu zahăr vanillat sau cu vanilie pastaie, de data asta eu nu am pus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze rosii/negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

kytz 1

13.07.2018, 07:56

E chiar deosebită!

dantes 1

16.09.2018, 09:17

Buna!

Ancutsa 1

15.03.2020, 15:08

Tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri albi