Dulceata de coacaze rosii/negre

de Corinuta in Dulceata / Gem, 8 Iul 2018 | 8894 vizualizari

 

Am avut coacăze negre din grădina si ptr prima dată am făcut dulceață din ele. Mi-a plăcut mult cum a iesit asa ca am cumparat din cele roșii și am mai facut odată.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coacăze
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lămâie
  • 1 cană cu apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze rosii/negre:

Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori.
Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop, adăugăm coacazele și zeama de la lămâie și fierbem 10 sau 15 minute.
Facem o probă pe o farfurie să vedem dacă se încheagă dulceața și atunci luăm de pe foc.
În borcanele spălate și uscate (sterilizate) turnam dulceata fierbinte, închidem bine borcanul și îl întoarcem cu fundul în sus ca să se sigileze.
Puteti le puneti și în haine asa calde, eu nu le-am pus, nu cred că au nimic.

TIPS-URI

1

Puteti aroma dulceața cu zahăr vanillat sau cu vanilie pastaie, de data asta eu nu am pus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze rosii/negre" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui