Dulceata de pepene galben

de rodicamaria in Dulceata / Gem, 31 Aug 2014 | 1272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg miez pepene galben
  • 400 g zahar
  • 1/2 lamaie (coaja si zeama)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben:

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cubulete mici . Se amesteca cu zaharul si le lasa deoparte ( eu am lasat cam 30 min. amestecand din cand in cand ) pana cand lasa zeama apoi se pune la fiert . Se fierbe pana cand ajunge la consistenta dorita ( eu am fiert cam 2 ore , am avut "noroc" de un pepene foarte zemos ). Catre sfarsit am pus zeama si razatura de lamaie si am mai fiert 5 min .


Am pus apoi dulceata in borcane , am pus capacele si am dat la sterilizat la cuptor .


 

TIPS-URI

1

Sterilizarea la cuptor : intr-o tava de cuptor se pune un strat de 5-6 foi de ziar , se pun borcanele si se introduc la cuptor . Se pune si inca o tava dedesubtul gratarului de aragaz . Se da drumul la flacara la minim , se lasa pana se incinge cuptorul , se mai lasa 10 min si apoi se stinge focul si se lasa pana cand borcanele se racesc complet ( eventual pana a doua zi ). Si eu si mama asa facem sterilizarea si nu ni s-a stricat nimic pana acum : zacusca , compot , fasole verde , conopida , rosii felii pt. mancare , kapia la borcan , gemuri , dulceturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

31.08.2014, 14:13

Adele 1

31.08.2014, 15:38

Andreea Caroline 1

31.08.2014, 18:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pepene galben