Dulceata de pepene galben

de rodicamaria in Dulceata / Gem, 31 Aug 2014 | 1110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg miez pepene galben
  • 400 g zahar
  • 1/2 lamaie (coaja si zeama)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben:

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cubulete mici . Se amesteca cu zaharul si le lasa deoparte ( eu am lasat cam 30 min. amestecand din cand in cand ) pana cand lasa zeama apoi se pune la fiert . Se fierbe pana cand ajunge la consistenta dorita ( eu am fiert cam 2 ore , am avut "noroc" de un pepene foarte zemos ). Catre sfarsit am pus zeama si razatura de lamaie si am mai fiert 5 min .


Am pus apoi dulceata in borcane , am pus capacele si am dat la sterilizat la cuptor .


 

TIPS-URI

1

Sterilizarea la cuptor : intr-o tava de cuptor se pune un strat de 5-6 foi de ziar , se pun borcanele si se introduc la cuptor . Se pune si inca o tava dedesubtul gratarului de aragaz . Se da drumul la flacara la minim , se lasa pana se incinge cuptorul , se mai lasa 10 min si apoi se stinge focul si se lasa pana cand borcanele se racesc complet ( eventual pana a doua zi ). Si eu si mama asa facem sterilizarea si nu ni s-a stricat nimic pana acum : zacusca , compot , fasole verde , conopida , rosii felii pt. mancare , kapia la borcan , gemuri , dulceturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

31.08.2014, 14:13

Adele 1

31.08.2014, 15:38

Andreea Caroline 1

31.08.2014, 18:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pepene galben