Dulceata de zmeura

de mimmi in Dulceata / Gem, 7 Oct 2012 | 1096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • zmeura
  • zahar
  • suc de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Anul acesta am vrut neaparat sa nu-mi lipseasca din camara,parfumata dulceata de zmeura. Cum la culesul ei,nu ma incumet sa particip am apelat la cunostinte si am primit-o acasa,gata culeasa. Primul pas este de a curata si spala cu grija fructele,sa nu le strivim. Dupa care le asezam in cratita pragatita pentru fiert,alternand cate un strat de fructe cu unul de zahar ( 800 g zahar/1 kg fructe),lasam aproximativ o ora deoparte pentru a se forma siropul. Dupa aceasta adaugam sucul de la o lamaie mare si le punem la fiert,la foc mic. Avem grija sa luam deoparte spuma care se formeaza deasupra si amestecam din cand in cand cu grija,nelasand sa se formeze pojghita pe peretii cratitei. Se fierbe pana obtinem consistenta dorita,dupa care se toarna dulceata fierbinte in borcane sterilizate. Se tin borcanele la cald,acoperite cu o patura pana se racesc complet,dupa care le mutam pe raftul din camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Lau 1

07.10.2012, 21:06

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 22:57

andreea_angelo 1

16.12.2012, 12:15

daa,vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura