Dulceata de zmeura

de mimmi in Dulceata / Gem, 7 Oct 2012 | 2738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • zmeura
  • zahar
  • suc de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Anul acesta am vrut neaparat sa nu-mi lipseasca din camara,parfumata dulceata de zmeura. Cum la culesul ei,nu ma incumet sa particip am apelat la cunostinte si am primit-o acasa,gata culeasa. Primul pas este de a curata si spala cu grija fructele,sa nu le strivim. Dupa care le asezam in cratita pragatita pentru fiert,alternand cate un strat de fructe cu unul de zahar ( 800 g zahar/1 kg fructe),lasam aproximativ o ora deoparte pentru a se forma siropul. Dupa aceasta adaugam sucul de la o lamaie mare si le punem la fiert,la foc mic. Avem grija sa luam deoparte spuma care se formeaza deasupra si amestecam din cand in cand cu grija,nelasand sa se formeze pojghita pe peretii cratitei. Se fierbe pana obtinem consistenta dorita,dupa care se toarna dulceata fierbinte in borcane sterilizate. Se tin borcanele la cald,acoperite cu o patura pana se racesc complet,dupa care le mutam pe raftul din camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura