Dulceata de Rubarba cu ghimbir

de rodicamaria in Dulceata / Gem, 14 Iul 2013 | 1117 vizualizari

 

Dupa o reteta Sara & Mike (Culorile din farfurie)

 

INGREDIENTE

  • 650 g rubarba (dupa ce a fost curatata)
  • 550 g zahar
  • 1/2 lamaie (zeama si coaja rasa)
  • 2 cm ghimbir
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de Rubarba cu ghimbir:

Tijele de rubarba se curata de pielite , se spala , se taie feliute si se presara cu zaharul. Se lasa o ora,timp in care isi lasa zeama si se mai amesteca din cand in cand.


Se pune apoi la foc,cand incepe sa fiarba se ia spuma si se continua fierberea inca 30 min.


Se aduga apoi zeama de lamaie,coaja rasa de lamaie si ghimbirul dat pe razatoarea mica si se mai fierbe 5-10 minute.


Se pune in borcanele fierbinti , se inchid borcanele cu capacul si se da la sterilizat.


Eu fac sterilizarea in felul urmator : tava cuptorului de aragaz o pun la mijloc. Pun hartie pergament in mai multe straturi si pun borcanele pt. sterilizat. Dau drumul la cuptor la foc mic si las cuptorul sa se incalzeasca pana la 150-160 grade,tin 5 min si apoi sting focul .Las borcanele acolo pana s-au racit complet.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de Rubarba cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Anett 1

14.07.2013, 14:48

Bya Ralu 1

14.07.2013, 15:56

bun

MotanLaOale 1

15.07.2013, 08:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine cu arome