Dulceata de Rubarba cu ghimbir

de rodicamaria in Dulceata / Gem, 14 Iul 2013 | 3139 vizualizari

 

Dupa o reteta Sara & Mike (Culorile din farfurie)

 

INGREDIENTE

  • 650 g rubarba (dupa ce a fost curatata)
  • 550 g zahar
  • 1/2 lamaie (zeama si coaja rasa)
  • 2 cm ghimbir
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de Rubarba cu ghimbir:

Tijele de rubarba se curata de pielite , se spala , se taie feliute si se presara cu zaharul. Se lasa o ora,timp in care isi lasa zeama si se mai amesteca din cand in cand.

Se pune apoi la foc,cand incepe sa fiarba se ia spuma si se continua fierberea inca 30 min.

Se aduga apoi zeama de lamaie,coaja rasa de lamaie si ghimbirul dat pe razatoarea mica si se mai fierbe 5-10 minute.

Se pune in borcanele fierbinti , se inchid borcanele cu capacul si se da la sterilizat.

Eu fac sterilizarea in felul urmator : tava cuptorului de aragaz o pun la mijloc. Pun hartie pergament in mai multe straturi si pun borcanele pt. sterilizat. Dau drumul la cuptor la foc mic si las cuptorul sa se incalzeasca pana la 150-160 grade,tin 5 min si apoi sting focul .Las borcanele acolo pana s-au racit complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de Rubarba cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Anett 1

14.07.2013, 14:48

Bya Ralu 1

14.07.2013, 15:56

bun

MotanLaOale 1

15.07.2013, 08:17

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici