Gem de prune

de diaconta in Dulceata / Gem, 7 Sep 2012 | 6073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune bistriţene mari şi dulci
  • 750 gr zahar
  • O linguriţa scorţişoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spala,se scot sâmburii,se dau prin masina de tocat.Se pun la fiert fara zahar,se lasa  sa fiarba 5 minute,apoi se pune zaharul,se amesteca si se pune vasul sa fiarba în cuptor aproximativ  o ora si un sfert.La final se adauga scortisoara.

Se pune fierbinte in borcanele sterilizate,se închid borcanele cu capace,apoi se pun in cuptorul caldut pâna când se racesc.

Au iesit 6 borcane de 400 ml.

Mai simplu de atât nu se poate.

TIPS-URI

1

se pot adauga cateva picaturi de esenta de migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

laura_n 1

09.09.2012, 15:49

Dia, ce fain trebuie sa fie cu scortisoara! trebuie sa imi dai putin sa gust,eu ador scortisoara !

alldaycooking 1

20.09.2012, 20:14

am mai gasit ceva de "furat"! am voie?

diaconta 1

20.09.2012, 20:39

ai voie Nicol
iti dau dezlegare la tot ce crezi ca se potriveste

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu miez din samburi