Gem de cirese

de Carmen_Ana in Dulceata / Gem, 16 Iun 2014 | 971 vizualizari

 

Reteta propusa in concursul Philips Multicooker by Ela68:
http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-cirese-47608.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 100 g zahar tos
  • 500 g zahar gelifiant Margaritar
  • 150 ml vin rosu
  • o lingurita coaja de portocala rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Am spalat ciresele sub jet de apa,apoi le-am eliminat samburii.


Am asezat in oala aparatului ciresele si zaharul tos,apoi am tinut oala la rece cca 30-40 minute,pana si-au lasat ciresele zeama.


Am scos ciresele cu spumiera ,iar peste zeama rezultata si am adaugat vinul.


Am inchis capacul,am setat programul JAM. timpul 10 minute si am apasat START.


In timpul fierberii am luat spuma formata,apoi am adaugat ciresele,coaja de portocala si zaharul gelifiant si am resetat timpul 30 minute,apoi START.


La intervale mici de timp am ridicat capacul si am amestecat usor cu spatula,verificand daca gemul fierbe.


Cand am observat ca gemul a inceput sa fiarba ,am lasat programul JAM doar 10 minute,apoi am deconectat aparatul.


Cat timp Multicooker-ul si-a facut treaba am sterilizat borcanasele ,iar la terminarea programului am transferat in ele gemul fierbinte cu ajutorul polonicului .


Am asezat borcanele (fara capace) pe o tava si le-am tinut in cuptorul incins cca 10 minute ,pana s-a format o crusta deasupra gemului.


Dupa formarea crustei,am sigilat borcanele cu capacele aferente si le-am lasat in cuptor sa se raceasca lent.apoi le-am transferat in raftul camarii.

 

TIPS-URI

1

Retete gatite la Multicooker Philips

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Anett 1

17.06.2014, 10:24

simona72 1

17.06.2014, 11:49

Imi place combinatia!

Panacris 1

17.06.2014, 17:40

De probat! Deocamdată pe aragaz

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
CIORBA DE CARTOFI SI DOVLECEL -la Multicooker