Gem de prune

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 20 Sep 2017 | 3135 vizualizari

 

Am pregatit acest gem cu mai putin zahar, intrucat fructele au fost zemoase si dulci si pentru ca asa mi l-am dorit. Fiecare poate pune mai mult zahar, dupa preferinte.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune vinete (cantarite fara samburi)
  • 300 g zahar (sau in functie de gust)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

 

Se spala prunele si li se scot samburii.

Se taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare.

Se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul.

 A doua zi se fierbe la foc mic, amestecand mereu in el, pentru a nu se lipi. Se indeparteaza spuma formata. Cand siropul este legat, se ia gemul de pe foc.

 Se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

 Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: doua borcane mari si unul mic cu gem.

 Timp de gatire: aprox 35min

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gem-de-prune-vinete.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

21.09.2017, 20:02

Este unul din gemuriel preferate. Imi place ca ai pus putin zahar!

dantes 1

22.09.2017, 09:50

Bun!

Ancutsa 1

22.09.2017, 10:27

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune (reteta video)