Tort "chinuit"

de bahna_violeta in Torturi, 18 Aug 2012 | 924 vizualizari

 

Nu arata cine stie ce,dar la gust a fost foarte bun:d

 

INGREDIENTE

  • 11 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri crema pentru prajituri cu aroma de ciocolata
  • 3 plicuri praf de copt
  • frisca 500 ml
  • 2 banane
  • struguri
  • pepene galben
  • o cana de zahar2 cani de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "chinuit":

Mai intai am facut blatul tortului din 11 oua, am separat albusurile de galbenusuri, dupa care am batut albusurile spuma. Dupa acea am pus o cana de zahar peste si am continuat sa amestec pana capata o consistenta de bezea, apoi galbenusurile unul cate unul, faina turnata in ploaie, praful de copt stins cu otet. Punem aluatul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si lasam la 200 de grade timp de 30 de minute. Cand e gata il lasam la racit.


Facem crema conform instructiunilor de pe plic.


Taiem blatul in 3, il insiropam cu sirop de zahar ars (zahar ars peste care am pus apa), punem o parte din crema si o banana taiata feliute, punem urmatorul blat. Il insiropam si pe acesta bine, punem jumtate din frisca si banana taiata feli, punem ultimul blat pe care il insiropam bine, punem restul de crema peste tot tortul, o intindem bine cu ajutorul unui cutit. Punem frica ramasa deasupra tortului, ornam cu boabe de struguri si feliute de pepene galben.


Sper sa va placa, chiar de nu arata foarte bine,este foarte gustos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "chinuit"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

bahna_violeta 1

19.08.2012, 23:39

,am vrut sa zic a fost f bun

Sim0na 1

20.08.2012, 10:42

Bya Ralu 1

28.08.2012, 23:17

chinuit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort usor cu crema de branza si portocala