Tort Godina

de EUSORINA in Torturi, 29 Feb 2016 | 1379 vizualizari

 

Un tort delicios, drag mie!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 160 gr de zahar
  • 100 gr faina
  • 100 gr nuca macinata
  • Crema
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 300 gr unt
  • 1 plic vanilie
  • Krantz
  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Godina:

BLAT: Batem albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină, apoi turnam aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.


CREMA: facem crema din cele 4 ouă bătute cu zahărul şi laptele, apoi fierte la bain marie, până se îngroaşă.După ce s-a răcit crema, se adaugă untul bătut. Se pune la frigider, la răcit.


Facem kranţul prin caramelizarea zahărului, peste care se toarnă nucile pisate. Amestecăm bine, apoi se toarnă într-o tavă şi se lasă la răcit. Când s-a întărit caramelul, se sparge şi se pisează apoi se cern.


Se taie tortul, facand trei parti egale,se intinde crema si peste crema se presara caramelul fin. Deasupra, dupa ce intindem crema bine,se presara caramelul cel ce a ramas de la cel cernut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Godina" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

04.03.2016, 10:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08