Tort Godina

de EUSORINA in Torturi, 29 Feb 2016 | 1259 vizualizari

 

Un tort delicios, drag mie!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 160 gr de zahar
  • 100 gr faina
  • 100 gr nuca macinata
  • Crema
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 300 gr unt
  • 1 plic vanilie
  • Krantz
  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Godina:

BLAT: Batem albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină, apoi turnam aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.                                                                                          

CREMA: facem crema din cele 4 ouă bătute cu zahărul şi laptele, apoi fierte la bain marie, până se îngroaşă.După ce s-a răcit crema, se adaugă untul bătut. Se pune la frigider, la răcit.              

Facem kranţul prin caramelizarea zahărului, peste care se toarnă nucile pisate. Amestecăm bine, apoi se toarnă într-o tavă şi se lasă la răcit. Când s-a întărit caramelul, se sparge şi se pisează apoi se cern.                                                                          

Se taie tortul, facand trei parti egale,se intinde crema si peste crema se presara caramelul fin. Deasupra, dupa ce intindem crema bine,se presara caramelul cel ce a ramas de la cel cernut.  

 

COMENTARII (1)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

04.03.2016, 10:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!