Tort Godina

de EUSORINA in Torturi, 29 Feb 2016 | 1713 vizualizari

 

Un tort delicios, drag mie!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 160 gr de zahar
  • 100 gr faina
  • 100 gr nuca macinata
  • Crema
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 300 gr unt
  • 1 plic vanilie
  • Krantz
  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Godina:

BLAT: Batem albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină, apoi turnam aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.


CREMA: facem crema din cele 4 ouă bătute cu zahărul şi laptele, apoi fierte la bain marie, până se îngroaşă.După ce s-a răcit crema, se adaugă untul bătut. Se pune la frigider, la răcit.


Facem kranţul prin caramelizarea zahărului, peste care se toarnă nucile pisate. Amestecăm bine, apoi se toarnă într-o tavă şi se lasă la răcit. Când s-a întărit caramelul, se sparge şi se pisează apoi se cern.


Se taie tortul, facand trei parti egale,se intinde crema si peste crema se presara caramelul fin. Deasupra, dupa ce intindem crema bine,se presara caramelul cel ce a ramas de la cel cernut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Godina" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

04.03.2016, 10:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lamaie