Tort glazurat

de Mariuka in Torturi, 24 Noi 2011 | 1389 vizualizari

 

Un tort realizat din mai multe retele. Blatul si crema sunt luate de pe net , iar glazura - din revista "Lumea femeilor".

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 4 oua;
  • 150 g faina;
  • 120 g zahar;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 zahar vanilinat;
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 1 ou;
  • 1 cana zahar de marime medie;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 pachet unt;
  • esenta de vanilie;
  • Glazura:
  • 50 g unt;
  • 100 g cacao;
  • 1 praf de sare;
  • 80 ml apa;
  • 80 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 350 g zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort glazurat:

Blatul :


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile , zaharul vanilinat si sarea. Apoi se adauga praful de copt stins si faina pana se obtine un aluat de consistena smantanii. Aluatul astfel obtinut se coace intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina pana trece testul cu scobitoarea.


Crema se pregateste in timp ce se coace blatul astfel:


Se amesteca oul cu cana de zahar si se bat pe baie de abur timp de 15 minute (pana se face ca o smantana subtire). Se da la o parte, se amesteca cacaua dintr-o parte pentru a o incorpora foarte bine. Se raceste la temperatura camerei, dupa care se adauga esenta de vanilie si pachetul de unt, care a fost lasat sa se inmoaie.


Asamblare:


Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit se taie in doua, se insiropeaza cu compot si se umple cu crema obtinuta, dupa care se da la frigider pana se pregateste glazura.


Glazura:


Intr-o oala mica se dizolva cacaua si zaharul cu apa la foc mic. Se ia de pe foc si se amesteca cu sarea si esenta.


Untul se topeste si dupa ce se ia de pe foc se adauga in el sosul de cacao si laptele; dupa care se pune din nou pe foc si se fierbe amestecand continuu pana se face ca o smantana.


Glazura astfel obtinuta se toarna peste tort si se orneaza cu nuca de cocos sau bomboane multicolore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort glazurat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MIUTA 1

24.11.2011, 23:08

gaby_gabytza 1

25.11.2011, 11:51

deliciossss

Mariuka 1

25.11.2011, 12:24

Chiar a fost apreciat de toata lumea , nu ma asteptam.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Nesquik