Tort glazurat

de Mariuka in Torturi, 24 Noi 2011 | 1657 vizualizari

 

Un tort realizat din mai multe retele. Blatul si crema sunt luate de pe net , iar glazura - din revista "Lumea femeilor".

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 4 oua;
  • 150 g faina;
  • 120 g zahar;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 zahar vanilinat;
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 1 ou;
  • 1 cana zahar de marime medie;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 pachet unt;
  • esenta de vanilie;
  • Glazura:
  • 50 g unt;
  • 100 g cacao;
  • 1 praf de sare;
  • 80 ml apa;
  • 80 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 350 g zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort glazurat:

Blatul :


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile , zaharul vanilinat si sarea. Apoi se adauga praful de copt stins si faina pana se obtine un aluat de consistena smantanii. Aluatul astfel obtinut se coace intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina pana trece testul cu scobitoarea.


Crema se pregateste in timp ce se coace blatul astfel:


Se amesteca oul cu cana de zahar si se bat pe baie de abur timp de 15 minute (pana se face ca o smantana subtire). Se da la o parte, se amesteca cacaua dintr-o parte pentru a o incorpora foarte bine. Se raceste la temperatura camerei, dupa care se adauga esenta de vanilie si pachetul de unt, care a fost lasat sa se inmoaie.


Asamblare:


Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit se taie in doua, se insiropeaza cu compot si se umple cu crema obtinuta, dupa care se da la frigider pana se pregateste glazura.


Glazura:


Intr-o oala mica se dizolva cacaua si zaharul cu apa la foc mic. Se ia de pe foc si se amesteca cu sarea si esenta.


Untul se topeste si dupa ce se ia de pe foc se adauga in el sosul de cacao si laptele; dupa care se pune din nou pe foc si se fierbe amestecand continuu pana se face ca o smantana.


Glazura astfel obtinuta se toarna peste tort si se orneaza cu nuca de cocos sau bomboane multicolore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort glazurat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MIUTA 1

24.11.2011, 23:08

gaby_gabytza 1

25.11.2011, 11:51

deliciossss

Mariuka 1

25.11.2011, 12:24

Chiar a fost apreciat de toata lumea , nu ma asteptam.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cacao si crema de caise