Tort Nesquik

de nacularisa in Torturi, 13 Apr 2014 | 2252 vizualizari

 

Nu mai retin de la cine m-am inspirat,pentru a multumi,caci l-am facut acum ceva vreme,insa este foarte delicios! :)

 

INGREDIENTE

  • 3x BLATURI: pt fiecare blat-
  • 3 oua,
  • 3 lg zahar,
  • 3 lg faina,
  • 1 lg cacao,
  • 60 g margarina pt prajituri,
  • 1 lgt praf de copt,
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri,
  • 3 lg zahar,
  • 3+1/2 lg faina/3 lg amidon alimentar,
  • 340 ml lapte,
  • 70 g Nesquik,
  • 85 g margarina moale,
  • 85 g zahar pudra,
  • 350 ml smantana pt frisca/smantana acra grasa pe care o indulcim si ii adaugam esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

BLAT:


-separam albusurile de galbenusuri


-galbenusurile le amestecam cu zaharul pana se albesc,intr-un vas pe care il tinem intr-altul cu apa calda


-adaugam treptat margarina topita


-amestecam faina+cacao+praf de copt si incorporam in galbenusuri


-batem albusurile spuma tare si le adaugam peste galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus


-punem in forma de tort tapetata,in cuptorul preincalzit,facand proba cu scobitoarea,dupa cca30'-50'.Lasam apoi la racit.


-repetam procedeul pt fiecare blat in parte


SIROP:


- 2 pahare mici de apa


-1 pahar mic de zahar


-esenta de vanilie


-le amestecam si lasam sa dea in cateva clocote,dupa care il lasam sa se raceasca


CREMA:


-mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc


-adaugam faina/amidonul si omogenizam


-adaugam treptat laptele si continuam sa mixam


-punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa


-luam apoi de pe foc si punem Nesquik-ul( cca 3 lg),amestecam si lasam sa se raceasca


FRISCA:


-smantana o mixam pana se ingroasa si ii adaugam zahar pudra si esenta de vanilie dupa gust


-nu se bate f mult pt a evita sa se faca unt


Impartim crema si frisca in 3 parti egale.Luam primul blat si il insiropam de doua ori pe toata suprafata,apoi adaugam un strat de crema si ulterior unul de frisca.Continuam astfel si cu urmatoarele doua.Ornam dupa bunul plac cu diverse ornamente, fulgi de ciocolata,fructe etc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

14.04.2014, 08:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel