Tort cu capsuni si cacao

de mamaieelena in Torturi, 28 Aug 2013 | 3731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g biscuiti
  • 150g margarina
  • 1 pachetel mic de napolitane
  • 50ml lapte
  • 2 linguri cu nuca macinata
  • pentru crema de capsuni;
  • 1/2 kg capsuni
  • 200ml crema de frisca
  • 6 foi de gelatina
  • 150g zahar
  • pentru crema de cacao;
  • 5 linguri cu cacao
  • 3 linguri amidon
  • 2 galbenusuri
  • 100g zahar brun(cine doreste mai mult poate adauga)
  • 100g margarina(sau unt)
  • 1 fiola cu rom
  • 300ml frisca lichida
  • 3 foi de gelatina
  • 300ml lapte pentru frisca pt. ornat si boabe de coacaze
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si cacao:

Se sfarama biscuitii si napolitanele in robot apoi se amesteca cu margarina topita,nuca,laptele.

Pe o farfurie se pune suportul pentru torturi si se vor aseza biscuitii presandu-se cu fundul unui pahar apoi se pune in frigider timp in care se prepara cremele.Se zdrbesc in bledar capsunile cu zaharul apoi se rastoarna intr-un bol,separat se pune la hidratat si gelatina cu 2-3 linguri cu apa rece apoi se pune pe foc sa se dizolve dar sa nu clocoteasca dupa care se amesteca cu spuma de capsuni si se pune la frigider.

Cand aceasta s-a racit se amesteca cu laptele de frisca si se poate bate cu mixerul.Se pune iar la frigider.Intr-o cratita potrivita se pun cele doua galbenusuri cacaua cernuta impreuna cu amidonul,zaharul si laptele de frisca,se amesteca bine sa nu faca cocoloase si se pune pe foc cand este fiarta se pune la rece in apa rece amestecandu-se continuu.Se adauga gelatina hidratata si margarina la sfarsit cu fiola de rom.Se scoate din frigider farfuria cu biscuitii si se poate pune mai intai crema de cacao apoi crema de capsuni si la sfarsit am ornat cu frisca si bobite de coacaze rosii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort exotic