Prajitura Auras

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 11040 vizualizari

 

E cu dedicatie si atat.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 170 g unt 80% grasime
  • 240 g ciocolata 52% cacao
  • 2 lingurite nes+ 2 lingurite apa calda
  • 200 g zahar
  • 1 pliculet finesse bourbon vanilia
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 130 g nuca prajita si taiata
  • Crema
  • 2 cutii mascarpone ( 500 g )
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 6 foi gelatina
  • 200 ml smatana dulce 40% grasime
  • 50 ml frisca lichida
  • Krant
  • 150 g nuca prajita
  • 100 g zahar
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Auras:

Blat : Ciocolata,untul si nessul dizolvat in apa calda se pun pe pe foc la topit .Se lasa la racit, se adauga zaharul , extrasul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, se omogenizeaza. Se adauga faina si nucata taiata marunt. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt ( 38/28) se toarna compozitia in tava se da la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.


Crema: Galbenusurile cu zaharul lepunem pe baie de abur,amestecam continuu pana se topeste zaharul. Gelatina se pune la hidratat in apa rece. Se trag galbenusurile deoparte, se stoarce gelatina si se adauga in galbenusuri, se omogenizeaza bine. Smantana dulce cu frisca lichida se mixeaza, apoi se adauga mascarponele si se omogenizeaza. Apoi incorporam galbenusurile, amestecand usor.


Krant : Topim zaharul, adaugam nuca prajita, amestecam bine intindem pe un fund si lasam la racit. Dupa ce s-a racit bagam la robot si maruntim bine.


Krantul maruntit il adaugam in crema. Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara, asezam blatul, apoi crema, nivelam si dam la frigider pentru 2-3 ore. Apoi portionam si ornam cu ciocolata topita

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Auras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:11

ce bunatate ai putut face, Cleme!

miki_a 1

27.10.2015, 09:03

Ce sa mai adaug???? Arata excelent de bine, o combinatie care sigur imi place foarte mult!

noiinbucatarie 1

29.02.2016, 10:35

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pricomigdale