Ciocolata de casa in cornete de inghetata

de magieinfarfurie in Dulciuri, 6 Dec 2012 | 5316 vizualizari

 

Aveam de asta vara ramase niste cornete de inghetata mici si tare imi mai era mila de ele ca le tot mutam de colo colo. Asa ca le-am umplut cu ciocolata de casa si au disparut imediat :). Am luat de data asta lapte praf de la Rarau si am m-am inspirat din reteta propusa de ei. A iesit foarte buna, mai fina decat cea pe care o stiam eu. Un desert delicios mai ales daca e acompaniat de alune de padure si stafide.

 

INGREDIENTE

  • 500 g lapte praf;
  • 200 ml apa;
  • 500 g zahar;
  • 4-5 linguri cacao;
  • coaja de portocala confiata (dupa gust);
  • 200 g unt;
  • 20 cosulete de inghetata.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in cornete de inghetata:

Intr-o craticioara mica se pune zaharul impreuna cu apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se lasa pe foc 10 minute. Se mai amesteca din cand in cand pentru a nu da in foc. Se adauga untul si se omogenizeaza. Se ia de pe foc.


Intr-un castron se cerne laptele praf impreuna cu cacao. Se adauga siropul si se amesteca folosind mixerul pana se omogenizeaza foarte bine. Apoi se pune coaja de portocale confiata si cu o lingura se amesteca.


In cosulete se pun cateva stafide, alune...fiecare ce are, apoi se umplu pe jumatate cu ciocolata. Se mai adauga un strat de stafide, alune...si iar ciocolata. Se lasa la racit si apoi... dispar! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in cornete de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

elucubratiiculinare 1

07.12.2012, 22:50

super ideea

bianca92 1

13.10.2013, 21:36

aaaa imi aduc aminte cand eram mica gaseam ceva asemanator la buticul din scoala. Nu am mai vazut demult asa ceva. O sa imi fac si eu. Foarte buna treaba ai facut

babi5 1

14.10.2013, 18:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu lapte condensat