cristi2

1

Bucataras
incepator

Madei , Neamt

Bucataras din 30.01.2012

RETETE10
PRIETENI3
Retete

Pui cu portocale

In Pui la 31 Mar 2012

Se spala bine pulpele , se inlatura pielea si se pun la fiert pentru a elimina spuma.Intre timp se curata legumele si se pregatesc astfel : morcovul se da pe razatoarea mare , ceapa rosie se taie rondele iar ceapa alba se taie pestisori.Se curata portocalele de coaja si se taie rondele. Atunci...

Sarmalute de post in frunza de vie

In Mancaruri de post la 4 Mar 2012

Se curata ceapa si se toaca marunt.Se taie fin sau se dau la robot ciupercile , morcovul , pastarnacul , telina , verdeata si gogosarii copti.Se caleste ceapa in ulei pana devine aurie apoi se ia de pe foc si se adauga celelalte ingrediente tocate , sucul de rosii , sare si piper dupa gust...

Rulada de post cu gem de prune

In Mancaruri de post la 4 Mar 2012

Se amesteca faina cu drojdia si sarea si se lasa 10 minute la temperatura camerei.Zaharul se topeste in apa calduta amestecand bine pana se topeste apoi se aduga esenta. Se toarna in faina si se framanta bine pana cand aluatul se desprinde de pe degete.Se framanta apoi bine cu ulei pana devine...

Negrese

In Prajituri la 29 Feb 2012

Se pun la foc intr-o craticioara ,destul de inalta si incapatoare , zaharul laptele si cacaoa si se fierb la foc mic pana devine omogen apoi se ia de pe foc si se adauga untul amestecand usor pana se topeste.Se lasa la racit.Se separa ouale adaugand pe rand cate un galbenus in crema racita...

Duet de mazare cu cartofi

In Mancaruri de post la 28 Feb 2012

Se taie ceapa marunt si se pune putin la calit in ulei iar cand isi schimba culoarea se adauga sucul de rosii si pasta de gogosari.Se amesteca bine apoi se adauga cartofii taiati cubulete mici, foile de dafin si apa cu doua degete peste cartofi si se lasa la fiert la foc mic.Daca mazarea este la...

Ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor

In Pui la 25 Feb 2012

Se pregatesc pulpele cu sare,piper si jumatate din gamalia de usturoi pisat , se aseaza intr-o tava in care punem cca 6 linguri cu ulei si se toarna paharul cu vin.Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la 220° timp de 20 de minute dupa care se scoate tava , se descopera ,...

Prajitura chinezeasca

In Prajituri la 21 Feb 2012

Se separa ouale iar albusurile se bat spuma tare.Se freaca untul cu 250 g de zahar la care se incorporeaza albusurile spuma , apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina, nucile macinate si aroma (1/2 de sticluta). Se amesteca bine cu mixerul pana devine cremos. Se tapeteaza o tava cu unt...

Omleta rustica cu garnitura de legume

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2012

Pentru inceput fierbem mazarea (daca este cruda) si morcovul intreg. Se taie pieptul cubulete si se pune la prajit in ulei intr-o tigaie antiaderenta, peste care se adauga ouale batute bine cu putina sare si parmezanul ras. Se coace omleta pe ambele parti avand grija sa nu se rupa la intoarcere...

Paine frageda de casa

In Piine la 19 Feb 2012

Se varsa faina in castronul in care se va framanta si se lasa 10 minute la temperatura camerei dupa care se aduga drojdia apoi sarea amestecand foarte bine.Intre timp se fierb cartofii si se paseaza ca pentru piure.In cartofii pasati se adauga si unul din cele doua oua.Se adauga piureul astfel...

Ciocolata de casa cu visine insiropate Fabbri

In Dulciuri la 19 Feb 2012

Intr-o craticioara se pune apa si zaharul.Se fierbe la foc mic pana incepe sa clocoteasca apoi se adauga untul amestecand continuu pana se omogenizeaza.Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele praf cernut ,cacaoa,esenta(optional)amestecand cu mixerul pentru a elimina eventuale...

Afisate 1 - 10 din 10 retete    

Postari recente

publicat la 31.03.2012

Pui cu portocale

publicat la 04.03.2012

Rulada de post cu gem de prune

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]