Rulada de post cu gem de prune

de cristi2 in Mancaruri de post, 4 Mar 2012 | 12173 vizualizari

 

Rulada de post cu gem de prune

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un pliculet drojdie uscata
  • 250 g zahar
  • apa
  • un varf de cutit cu sare
  • ulei
  • esenta de rom
  • un borcan cu gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de post cu gem de prune:

Se amesteca faina cu drojdia si sarea si se lasa 10 minute la temperatura camerei.Zaharul se topeste in apa calduta amestecand bine pana se topeste apoi se aduga esenta. Se toarna in faina si se framanta bine pana cand aluatul se desprinde de pe degete.Se framanta apoi bine cu ulei pana devine pufos.Se lasa la crescut cca 1 ora .Aluatul se imparte in doua parti care se intind pe rand cu sucitorul si se umplu cu gem.Se aseaza in tava unsa cu putin ulei si se coace la 200° timp de 40 minute.Odata scoasa placinta din cuptor se unge deasupra cu apa amestecata cu zahar pentru luciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de post cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cristi2 1

05.03.2012, 14:03

fojavascript:void(0)arte buna si usor de pregatit

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:05

buna buna

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 11:18

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Langosi de post cu dulceata de cirese amare