Ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor

de cristi2 in Pui, 25 Feb 2012 | 2987 vizualizari

 

ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor

 

INGREDIENTE

  • 300 g ghebe fierte
  • 300 g smantana
  • o lingura faina alba
  • pulpe de pui (cate una de persoana)
  • ulei
  • un pahar cu vin alb
  • o gamalie de usturoi
  • o ceapa
  • un pahar cu apa
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor:

Se pregatesc pulpele cu sare,piper si jumatate din gamalia de usturoi pisat , se aseaza intr-o tava in care punem cca 6 linguri cu ulei si se toarna paharul cu vin.Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la 220° timp de 20 de minute dupa care se scoate tava , se descopera , se invart pulpele si se introduce din nou la cuptor pentru alte cca 15 minute apoi se mai intorc odata si se lasa la cuptor cca 10 minute sa se rumeneasca.


Intre timp se curata ceapa si se taie foarte fin , se pune la calit la foc iute in putin ulei pana devine putin aurie.Ghebele se toaca marunt(eu le-am dat prin robotel) si se adauga peste ceapa.Se adauga si usturoiul pisat apoi smantana amestecata bine cu faina si jumatate de pahar cu apa.Se fierbe la foc mic pana devine cremoasa ciulamaua.Se pune sare dupa gust.

 

TIPS-URI

1

Ciulamaua se poate servi si ca pat pentru pulpe.Eu am optat pentru varianta garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

cristi2 1

27.02.2012, 17:09

foate buna intr-adevar !!! am papat pe rupte si eu si tata socru !!!!

gaby_duceag 1

27.02.2012, 17:10

eu n-am mancat

diaconta 1

27.02.2012, 17:53

Gaby,n-ai si tu cine sa puna o vorba buna,sa-ti dea si tie?
io l-as intreba direct daca as fi in locul tau da' nu's,asa ca mai bine imi fac cand am vreme

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos alb de ciuperci