Paine frageda de casa

de cristi2 in Piine, 19 Feb 2012 | 3351 vizualizari

 

Paine frageda de casa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba 000,
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 500 g lapte
  • 1 lingura sare
  • 5-6 cartofi medii
  • 2 oua
  • 200 g ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frageda de casa:

Se varsa faina in castronul in care se va framanta si se lasa 10 minute la temperatura camerei dupa care se aduga drojdia apoi sarea amestecand foarte bine.Intre timp se fierb cartofii si se paseaza ca pentru piure.In cartofii pasati se adauga si unul din cele doua oua.Se adauga piureul astfel obtinut la faina si se incepe framantarea cu laptele incalzit usor.Cand s-a incorporat bine faina si aluatul apare compact se toarna putin ulei de masline in palme si se framanta in continuare.Se framanta cu ulei de masline pana cand aluatul devine pufos si nu se mai lipeste de maini.Se lasa la dospit timp de minim 30 de minute (pana se dubleaza cantitatea de aluat).


Se imparte aluatul in 2 parti,fiecare parte se imparte la randu-i in 3 parti egale pe care le rulam in suluri si le impletim, dupa care se aseaza in tavile tapetate cu ulei si faina si se mai lasa la dospit cca. 15 min.Se bate oul ramas cu putina sare si se ung painile care sunt gata de introdus in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 60 min.


 

TIPS-URI

1

eu am presarat mac deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine frageda de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

iri_iri 1

19.02.2012, 19:44

ce mai ,zici ca-s cozonaci

gaby_gabytza 1

20.02.2012, 08:41

ionela2682 1

20.02.2012, 17:58

Ce rumena si crescuta este!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Paine traditionala greceasca cu masline