Colac decorativ cu seminte

de RuxyRux in Piine, 17 Noi 2012 | 2928 vizualizari

 

Va imaginati cum miroase in casa cand scoti o asemenea paine din cuptor? Si cat place ochiului cand o asezi pe masa? Azima cereasca...iubesc painea noastra cea de toate zilele...

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina( total)
  • 320 gr amidon alimentar
  • 6 linguri ulei de palmier
  • aproximativ 600 ml apa calduta
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 1 lingura zahar( brun)
  • 2 lingurite sare de mare
  • seminte: de susan, de in, de floarea soarelui, de dovleac
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • 3 linguri lapte caldut
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac decorativ cu seminte:

Este o paine cu mult miez si o coaja usor crocanta delicioasa cu seminte, daca o faceti de post ungeti painea numai cu ulei si presarati apoi semintele deasupra.


La inceput vom folosi numai 630 de grame de faina din toata cantitatea.


Cernem si faina si amidonul direct in vasul unde o vom framanta. Avem nevoie de caldura in bucatarie. Adaugam restul ingredientelor iar la urma apa calduta cate putin. Incepem sa framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si rezulta un aluat care inca se lipeste de maini. Adaugam inca 50 de grame de faina si incepem framantatul care va dura in jur de zece minute. Vom bate aluatul de cateva ori de masa( in jur de 3 minute din totalul de zece alocat framantatului). Aluatul este unul deosebit veti avea senzatia ca va creste ca prin farmec in maini. Cu un cutit trecut prin faina crestam coca pana jos in forma de cruce.


Vom lasa sa creasca in jur de o ora, o ora si jumatate la loc cald acoperind vasul cu un servet.


Eu las sa creasca langa aragaz cu flacara aprinsa.


Cand a crescut suficient, pare ca e mai mult decat dublu volumul, presaram faina din restul de 20 de grame pe masa sau pe suprafata de intins si vom impaturi coca de trei ori.


Se fac trei snururi care sa ajunga sa inconjoare forma rotunda unde vom coace colacul de paine.


Le vom impleti si le vom aseza in forma tapetata cu hartie de copt.


Se mai lasa la crescut in jur de 20 de minute, se unge colacul cu galbenusurile amestecate cu laptele caldut si se presara semintele.


Am copt colacul pentru aproximativ 40 de minute, verificati baza painii sa fie rumena, asa veti fi siguri ca este copt.


Asteptarea e mai grea, caci mirosul este mai mult decat imbietor si va trebui sa aveti rabdare ca painea sa se raceasca complet pe un gratar inainte sa o taiati....dar eu va spun ca merita, ca tare-i minunata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac decorativ cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (87)

RuxyRux 1

02.12.2012, 15:17

Scuza-ma te rog de intarziere, pune tot faina daca nu ai si cerne-o foarte bine inainte te pup!

Doralinda 1

02.12.2012, 21:39

Mersi mult ruxy! O voi face maine! Te pup

Doralinda 1

20.01.2013, 11:58

Neatza ruxy! Am bagat sa fac painica ta! Hai sa vedem ce mi-o iesi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Cornbread (Paine cu faina de porumb)