lili

1

Bucataras
incepator

Dej

Bucataras din 25.10.2009

RETETE127
PRIETENI121
Retete / Dulciuri

Rulada de biscuiti

In Prajituri la 31 Oct 2010

Se amesteca biscuitii macinati cu laptele fierbinte, se adauga margarina, cacao, zahar si se amesteca pana se face o pasta (aluat). Crema se prepara dupa indicatiile de pe plic. Dupa ce se raceste se intinde pe o folie de aluminiu se pune crema tot pe foaie, intinsa peste aluatul cu biscuiti....

Melcisori cu nuca

In Prajituri la 17 Oct 2010

Se amesteca faina cu margarina sau uleiul , se adauga laptele cu drojdia si zaharul, apoi ouale si sarea. Se framanta si se lasa la dospit intr-un loc caldut. Aluatul dupa ce a crescut se  imparte in 2 parti si se intinde in forma dreptunghiulara, se unge cu  cu compozitia de...

Prajitura cu mere, budinca si frisca

In Prajituri la 17 Oct 2010

Pe o tava intinsa, se aseaza doua straturi de biscuiti simpli, peste care se toarna un sirop fierbinte facut din apa, zahar sicacao. Se face si budinca dupa reteta de pe plic, dupa care se toarna tot calda peste biscuiti.Merele , calite cu zahar si scortisoarasi racite , se aseaza si ele in...

Dulceata de prune decojite

In Dulceata / Gem la 25 Sep 2010

Mod de preparare: Spalam bine prunele si le decojim. Intr-un lighian de apa punem prunele decojite in apa cu bicarbonat. C-am la un litru de apa se pune o lingurita de bicarbonat,acesta are rolul de a intari pruna. Le tinem de seara pana dimineata. Dimineata dupa ce se intaresc...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 11 Sep 2010

Se aleg prunele mai tari le desfacem in doua si le asezam in borcane spalate si sterilizate.Peste ele se adauga 3 lg de zahar sau fructoza sau zaharina lichida ( sau mai putin daca nu se doreste asa de dulce), completam cu apa.  Le fierbem la bain marine la foc potrivit timp de 30 min din...

Silvoiţă (Magiun)

In Dulceata / Gem la 11 Sep 2010

Reteta dupa care se face silvoita e cea mai simpla: Se spala bine prunele, se scot samburii (se dejdioaca- pentru ardeleni), se pune in caldarea de cupru curata si se fierbe; iar in timp ce fierbe se amesteca...... si se fierbe, se mai adauga prune si se tot fierbe.... la noi a durat de dimineata...

Nectar de piersici

In Sirop / Compot la 11 Sep 2010

Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita. Se adauga zaharul(fructoza) si apa, se pune cratita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute. Se culege spuma...

Prajitura cu mar

In Prajituri la 4 Aug 2010

Bati ouale spuma cu vanilia ,zaharul ,apoi adaugi iaurtul ,uleiul, iar la final adaugam faina cat cuprinde, amestecata cu praful de copt (praful de copt se poate inlocui cu o linguirita de amoniac).Merele se dau pe razatoare, se storc si se amesteca cu gris si scortisoara. Se unge tava si se...

Afisate 31 - 38 din 38 retete    

Postari recente

publicat la 05.11.2019

Mini focaccia

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 28

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]