lili

1

Bucataras
incepator

Dej

Bucataras din 25.10.2009

RETETE127
PRIETENI121
Retete / Dulciuri

Desert negresa cu gem si pudra de roscove

In Prajituri la 5 Noi 2019

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga laptele, uleiul si gemul  amestecand usor. Se incorporeaza faina, praful de copt,  pudra de roscove  si esenta de menta si se toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace...

Desert savarine

In Prajituri la 5 Noi 2019

Drojdia o punem in lapte, impreuna cu lingurita de zahar. Punem faina intr-un bol, adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea si le amestecam bine pana obtinem un aluat moale. Lasam la dospit 40-45 minute.   Intre timp preparam siropul: punem la foc...

Desert Tiramisu la pahar

In Prajituri la 5 Noi 2019

Batem frisca bine si o amestecam cu branza si esenta de vanilie. Piscoturile se rup in bucati mici in functie de paharele pe care le aveti. Bucatile de piscot se trec rapid prin cafeaua rece si se pun pe fundul paharului. Se pune peste ele un strat de crema  de frisca cu branza, apoi iarasi...

Sirop de capsuni

In Sirop / Compot la 28 Feb 2018

Capsuni spalati si curatati i-am amestecat cu zaharul si sarea de lamaie, dupa care i-am maruntit cu blenderul vertical, pana am obtinut o pasta fina. Am adaugat apa si am pus la fiert. Spuma ce s-a format am inlaturat-o. Am lasat la fiert pana cand siropul a devenit mai gros. Cand e gata, am pus...

Gem de struguri

In Dulceata / Gem la 28 Feb 2018

Strugurii ii spalam bine, ii curatam de codite si ii punem la fiert. In oala in care ii fierbem punem apa cat sa ii acopere. Dupa ce au fiert, ii strecuram. Siropul rezultat il punem iar la fiert cu zaharul pana se leaga. O sa adaugam  vanilia si zeama de la o lamaie. Gemul este gata cand...

Desert prajitura Felie de lamaie

In Prajituri la 28 Feb 2018

Blaturile galbene le-am facut astfel:  am mixat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand si-au dublat volumul; am adaugat uleiul in fir subtire; am pus zeama de lamaie si la final am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Am incorporat faina si am turnat compozitia in tava...

Tort pavlova

In Torturi la 17 Sep 2015

Preincalzim cuptorul, flacara trebuie sa fie la minim! Apoi batem albusurile impreuna cu sarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Punem apoi zaharul, putin cate putin (cam o lingura cu varf o data) si mixam foarte bine. Nu punem alt zahar pana cand nu s-a topit cel pus inainte....

Turta dulce

In Dulciuri la 4 Mai 2015

Se face un sirop de zahar: intr-o craticioara de inox, topiti o lingura plina de zahar, la foc mediu, pana ce zaharul se caramelizeaza si primeste o nuanta maro inchis. Turnati peste zahar 250 ml apa clocotita si asteptati cateva secunde, sa se topeasca zaharul. Adaugati  condimentele,...

Sirop de soc

In Sirop / Compot la 28 Iun 2013

- se spala florile de soc sub jet de apa rece; lamaile se spala cu apa fierbinte; - se pun intr-o cratita florile de soc, apa, zeama si coaja de lamaie; - se pune cratita pe foc si se lasa pana cand apa da in clocot; se stinge focul si se lasa totul intr-un loc racoros 3-4 zile, amestecand...

Tort cu crema mascarpone

In Torturi la 28 Iun 2013

Pentru blatul 1 o sa sfaramam biscuitii in blender si ii amestecam cu untul topit si siropul de artar. Intindem blatul de biscuiti intr-o tava si il presam putin. Branza mascarpone o amestecam cu frisca batuta bine si zaharul.O parte din crema o punem peste blatul de biscutiti, apoi punem...

Prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 2 Noi 2012

Din ingredientele date ( oua, zahar, ulei, lapte, vanilie si faina) se face un aluat care curge ( un pic mai gros decat cel de clatite). Se pune aluatul in tava si peste el se pun merele taiate felii si date prin scortisoara. Pofta buna!!!

Fursecuri fragede

In Prajituri la 15 Noi 2011

Se incalzeste cuptorul. Se bat ouale cu zaharul si untul. Se adauga esenta de vanilie si sarea. Praful de copt se amesteca bine cu faina si se adauga in compozitie. Se amesteca cu mixerul la viteza medie atat cat sa se omogenizeze intreaga compozitie.Din aluat se ia cu lingurita aluat cat o nuca,...

Blat ciocolatos cu trei feluri de crema

In Torturi la 4 Noi 2011

 Blat ciocolatos: Albusurile se bat spuma, cand se intaresc se adauga zaharul. Apa clocotita o turnam peste cacao si se amesteca bine cu un tel sa nu faca cocoloase. Cand s-a racit putin se amesteca cu galbenusurile si uleiul, dupa care incorporam  faina si praful de copt. Aceasta...

Chec in trei culori

In Prajituri la 24 Oct 2011

Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul.Se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie, uleiul, faina si praful de copt.Se amesteca usor pana nu raman cocoloase. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mai bat pana sta pe tel ca si pentru bezea. Pe urma se adauga uleiul, faina si...

Kurtos

In Dulciuri la 22 Oct 2011

Batem ouale bine, adaugam laptele, uleiul, zaharul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praful de copt si faina Amestecam bine pana obtinem un aluat bunt de intins.Dupa ce framantam bine, intindem aluatul si taiem fasii .Aceste fasii le infasuram pe bete si le punem la copt in ulei. Se pot...

Budinca cu fulgi de porumb

In Dulciuri la 25 Iul 2011

Bati albusurile spuma impreuna cu sarea, apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana cand se topesc cristalele. Mixezi branza dulce impreuna cu telemeaua rasa, galbenusurile, faina, coaja de lamaie si stafidele. Torni incet laptele si mixezi in continuare, apoi incorporezi fulgii de...

Prajitura "Greta Garbo"

In Prajituri la 25 Iul 2011

Intr-un castron punem drojdia, zaharul, ouale si le frecam bine, adaugam untul, smantana si faina cat cuprinde astfel incat sa obtinem un aluat elastic.Lasam 10-15 min. la dospit. In acest timp pregatim umplutura: nuca macinata o amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce aluatul...

Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor

In Dulciuri la 17 Iul 2011

  Prima data facem foile ; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic...

Dulceata de agrise

In Dulceata / Gem la 12 Iul 2011

Curatam agrisele de mustata si codita. Le spalam bine si le punem la fiert cu apa. Punem atata apa cat sa le acopere.Lasam sa fiarba pana cand scade si apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie. Lasam sa fiarba in continuare pana cand dulceata  este bine legata. Se pune fierbinate in...

Gem sau dulceata de cirese

In Dulciuri la 25 Iun 2011

Curatam ciresele de codite si scoatem samburii.Le punem la fiert. daca se formeaza spuma o luam si le lasam sa fiarba la foc mic pana scad si se ingroasa. Spre sfarsit punem fructoza si mai lasam sa fiarba, pana sta bob. Daca dorim putem sa punem gel fix, pentru ca gemul sa fie mai gelifiant, ca...

Flori de salcam in aluat de clatite

In Dulciuri la 28 Mai 2011

Luam ciorchinele de flori si le spalam bine, le lasam sa se scurga. Separat pregatim aluatul de clatite din ingredientele de mai sus. Chiorchinele de flori le dam prin acest aluat si le punem in tigaie la copt. Dupa ce sunt coapte  pe ambele parti le scoatem pe un prosop de hartie sa se...

Tort Balerina de ciocolata

In Torturi la 8 Feb 2011

Blatul: Batem albusurile bine, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si la urma faina. Se coace cca 1 ora. Blatul este insiropat cui cafea. Crema de cafea: 2 galbenusuri, 4 linguri cu varf zahar, 2 linguri cafea naturala (lichida), 1 lingurita cafea solubila se pun ingredientele mentionate...

Tort aniversar 2

In Torturi la 23 Ian 2011

 Blatul: Albusurile le batem spuma, adaugam fructoza, galbenusurile si apoi faina. dam la cuptor blatul cca.45 minute. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e copt. Crema de budinca -300 ml lapte cu 4 lg de fructoza am pus pe foc ,praful de budinca l-am...

Reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 4 Ian 2011

Reteta de preparare a papanasilor Zdrobim bine branza si o amestecam cu grisul. faina si ouale.Amestecam bine pana obtinem o pasta cremoasa.Adaugam si putina sare. Facem gogosele din aluat, le dam prin faina si le fierbem cca. 6-7 minute. Dupa ce au fiert ii scoatem cu o spumiera si ii punem...

Minciunele

In Prajituri la 30 Dec 2010

Facem un aluat ca si pentru taitei. Il intindem si taiem cu o forma floricele. Le lipim doua cate doua cu albus de ou si le punem la prajit. Cand sunt gata prajite le scoatem pe un servet de hartie. In mijlocul lor punem dulceata si le presaram cu zahar pudra.   

Covrigi cu cas si chimen

In Prajituri la 26 Dec 2010

 Faina, margarina, ouale, branza, chimenul si drojdia(inmuiata in lapte) se amesteca, formand un aluat destul de moale care se framanta bine.Se pune sare dupa gust si se lasa aluatul la dospit cca.o ora. Dupa ce este dospit se intinde o foaie de 1/2 cm, se taie covrigeii cu forma. Se pun in...

Fursecuri Anastassia

In Prajituri la 19 Dec 2010

Se mixeaza margarina cu zaharul.Se adauga esenta de  vanilie, amoniacul stins cu otet, smantana, faina si  amestecam pana la omogenizare. Se formeaza  bilute pe care le tavalim in fulgi de cocos si le punem in tava unsa cu unt cu distanta intre ele de 3 cm, apasam cu degetul in...

Fursecuri Ciupercute

In Prajituri la 5 Dec 2010

 Amestecam toate ingredientele si formam o coca. Din coca obtinuta facem cordoane rotunde care apoi le taiem la dimensiunea dorita si le punem in tava.O margine a bastonaselor le apasam cu furculita sa se faca model. Dupa coacere se lipesc  doua cate doua cu dulceata. La capatul cu...

Tort aniversar

In Torturi la 15 Noi 2010

Se fac 2 blaturi. Blatul 1 mai mare, iar blatul 2 mai mic. Blaturile se fac astfel: se bat albusurile spuma pana sta pe tel, se adauga zaharul pe rand, iar la final faina tot cate un pic. Se baga la cuptor cca 1 ora. Se verifica daca sunt coapte cu scobitoarea. Crema: Se fierb ouale,...

Rulada cu crema de lamaie

In Prajituri la 14 Noi 2010

Am batut galbenusurile cu 4 lg.apa rece si esenta de  vanilie. Apoi am batut albusurile spuma cu un praf de sare . La final am adaugat zaharul si am mai batut pana s-au amestecat bine.Am adaugat galbenusurile peste albusuri, faina si amidonul. Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu...

Afisate 1 - 30 din 38 retete    

Postari recente

publicat la 05.11.2019

Mini focaccia

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 28

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]