Tort Balerina de ciocolata

de lili in Torturi, 8 Feb 2011 | 6139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 7 oua,
  •  7 linguri de apa,
  • 7 linguri faina
  • Crema de cafea:
  • 2 galbenusuri,
  •  4 linguri cu varf zahar,
  • 2 linguri cafea naturala (lichida),
  • 1 lingurita cafea solubila
  •  400 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Balerina de ciocolata:

Blatul:

Batem albusurile bine, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si la urma faina. Se coace cca 1 ora. Blatul este insiropat cui cafea.

Crema de cafea:2 galbenusuri, 4 linguri cu varf zahar, 2 linguri cafea naturala (lichida), 1 lingurita cafea solubila se pun ingredientele mentionate mai sus pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa compozitia  se da la racit; 400 ml frisca lichida se bate pana incepe sa se ingroase (nu trebuie batuta foarte bine), se adauga crema de ou rece, apoi cu 10 g gelatina dizolvata in cateva linguri de apa calda. Blatul se taie in trei parti si se umple cu crema obtinuta. Se imbraca in ciocolata.

Pofta buna!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Balerina de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

lili 1

09.02.2011, 17:38

va invit la o felie!!!

adry88 1

04.07.2011, 16:33

frumos

Anamaria7 1

30.10.2011, 21:59

La multi ani, Liliii! muulta fericire, sanatate si noroc in viata!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu crema de branza si visine