Tort Balerina de ciocolata

de lili in Torturi, 8 Feb 2011 | 3330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 7 oua,
  •  7 linguri de apa,
  • 7 linguri faina
  • Crema de cafea:
  • 2 galbenusuri,
  •  4 linguri cu varf zahar,
  • 2 linguri cafea naturala (lichida),
  • 1 lingurita cafea solubila
  •  400 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Balerina de ciocolata:

Blatul:


Batem albusurile bine, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si la urma faina. Se coace cca 1 ora. Blatul este insiropat cui cafea.


Crema de cafea:2 galbenusuri, 4 linguri cu varf zahar, 2 linguri cafea naturala (lichida), 1 lingurita cafea solubila se pun ingredientele mentionate mai sus pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa compozitia se da la racit; 400 ml frisca lichida se bate pana incepe sa se ingroase (nu trebuie batuta foarte bine), se adauga crema de ou rece, apoi cu 10 g gelatina dizolvata in cateva linguri de apa calda. Blatul se taie in trei parti si se umple cu crema obtinuta. Se imbraca in ciocolata.


Pofta buna!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Balerina de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

lili 1

09.02.2011, 17:38

va invit la o felie!!!

adry88 1

04.07.2011, 16:33

frumos

Anamaria7 1

30.10.2011, 21:59

La multi ani, Liliii! muulta fericire, sanatate si noroc in viata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca