Tort diplomat

de gaby_duceag in Torturi, 24 Mai 2010 | 4471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină (sau 3 linguri amidon)
  • 1 cană şi ½ apă
  • 4 linguri de smântână
  • 2 plicuri gelatină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 kg. frişcă lichidă
  • fructe (dupa preferinţe, acum am pus ananas şi banane, la cerere)
  • pişcoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Mixati frişca şi o lasaţi deoparte.



Într-un vas amestecaţi făina, ouăle şi zahărul.


Adăugaţi apoi, puţin câte puţin, apa, smântâna şi zahărul vanilat.


Puneţi pe foc la flacăra mică şi amestecaţi mereu, să nu se prindă, până ce compoziţia se îngroaşă.


Daţi la răcit.


Între timp dizolvaţi gelatina în două ceşcute apă căldută.


În timp ce se răceşte crema, amestecaţi mereu cu o furculiţă în vasul în care aţi pus gelatina, până la diluarea completă a cristalelor.


(eu folosesc acest procedeu la diluarea gelatinei dar voi îl puteţi folosi pe cel cu care lucraţi in mod obişnuit)


Când s-a răcit crema, să fie doar uşor călduţă, adăugaţi în fir subţire gelatina diluată, apoi frişca (700gr-restul rămâne pentru decor).




Montaj:


Tapetaţi un vas cu folie de plastic.


Aşezaţi pe laterala pişcoturi.


În fundul vasului aşezaţi fructe (după cum doriţi să arate forma finală).


Turnaţi jumătate din amestecul cu gelatină, fructe, apoi restul amestecului. Puteţi amesteca fructele cu crema, cum doriţi.


Acoperiţi totul cu pişcoturi.


Băgaţi la frigider pentru cel puţin 3 ore.


Aşezaţi deasupra vasului un platou şi răsturnaţi cu o mişcare fermă.


Ornaţi după imaginaţie,eu m-am inspirat de la torturi de pe net unde partea superioara erau felii de blat aranjate oblic.


Aici reţeta cu mai multe imagini din timpul preparării.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mena29 1

26.05.2010, 21:53

Arata perfect si merita cu prisosinta cele cinci furculite,chiar mai multe

elena1988 1

12.01.2011, 13:52

diaconta 1

23.10.2011, 19:53

io nu eram pe-aici atunci da' nici atunci nu-mi placeau ...bananele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei ciocolate