Tort "Jumatate copt jumatate crema"

de Teo in Torturi, 14 Mar 2010 | 8384 vizualizari

 

pentru ca astazi am implinit un anumit numar de primaveri m-am gandit sa va servesc cu un tort "ciocolatos"....

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 200 g cacao
  • 12 oua
  • 350 g margarina rama
  • 1 pahar cu apa (200 ml)
  • 4 linguri rase de faina
  • 150 g nuci caramelizate cu 5 linguri de zahar
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Jumatate copt jumatate crema":

Se freaca margarina spuma, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si se freaca bine dupa fiecare.

Separat se amesteca cacao cu zaharul, se adauga apa putin cate putin si se pune pe foc. Se fierbe pana cand se obtine un sirop gros ca mierea. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga siropul in crema de margarina + galbenusurile. Compozitia obtinuta se imparte in doua: jumatatea compozitiei se intrebuinteaza pentru a forma blatul. Se amesteca aceasta parte cu faina, se adauga albusurile batute spuma.

Se coace la foc mic, astfel incat sa ramana aproape cruda.

Cealalta jumatate din compozitie se da la rece pentru crema. Dupa ce blatul s-a copt se da la rece. Intre timp caramelizam nuca cu zaharul, turnam pe un capac de lemn si zdrobim cu sucitorul. Aceasta nuca o adaugam in crema pusa la rece.

Taiem blatul in doua si punem crema la mijloc. Oprim 1/3 din crema pentru a imbraca tortul. Se orneaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Blatul nu trebuie lasat prea mult la cuptor, se scoate aproape crud.

2

Crema este foarte gustoasa, se poate folosi si la alte prajituri.

3

Este bine sa caramelizam nuca cu o zi inainte.

4

Nu poti manca decat o portie mica, este foarte consistent/"ciocolatos"!!!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Jumatate copt jumatate crema"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu rodie si crema de mascarpone