Tort racoritor cu ananas

de marianascarlat in Torturi, 20 Apr 2013 | 5131 vizualizari

 

Tortul asta e pe placul lui Alex. E cu crema de ciocolata dar mai ales cu ananas!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 7 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • un pic mai mul de 1/2 cana de ulei
  • Un plic praf de copt
  • un plic de zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte clocotit
  • 1/2 baton de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 60 g faina
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de ciocolata rasa sau cacao
  • Pentru umplut
  • un compot de ananas
  • Pentru sirop
  • se fierbe zeama de la compotul de ananas cu 2-3 linguri de zahar
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor cu ananas:

Pregatim blatul astfel:

Albusurile se bat spuma cu mixerul. Cand spuma este ferma se adauga treptat  zaharul si vanilia. Se bat pana se topeste zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga albusurile si se amesteca usor cu telul de sus in jos pana se incorporeaza. Se adauga faina si praful amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu telul pana se incorporeaza toata. Compozitia astfel obtinuta se toarna in tava de copt unsa cu unt si tapetata  cu faina. De obicei folosesc o forma de tort cu marginea detasabila dar acum am ales sa folosesc o forma dreptunghiulara de 30/22 cm. Am lasat blatul la racit iar cand a fost gata racit l-am taiat in doua.

Intre timp am pregatit crema. Se pune laptele sa clocoteasca cu vanilia intr-o cratita, se acopera cu un capac si se lasa sa stea o ora. In acest timp se freaca galbenusurile cu zaharul, faina si ciocolata rasa (sau cacao) si se toarna apoi cate putin laptele incalzit din nou. Se pune la foc, amestecand mereu, pana cand incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc, se adauga untul si se freaca pana cand crema incepe sa se raceasca.

Asezam prima bucata din blat pe o tava pe care o sa-l si lasam, il insiropam cu compotul de ananas fiert cu zahar si racit, asezam pe el fructele de ananas. Oprim cateva fructe pentru decor.  Acoperim fructele cu 1/2 din crema, punem deasupra cealalta jumatate de blat, o insiropam si pe ea. Pentru ca am vrut ca tortul sa fie patrat l-am taiat asa si am mai facut doua tortulete mai mici.

Am acoperit toate trei torturile cu restul de crema.

Eu folosesc frisca lichida Meggle care este dulce si nu mai trebuie sa pun zahar cand o bat. Cu frisca si cu fructele de ananas am ornat tortul si cele doua torturi mai mici.

Poftiti la tort!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas