Desert tort de ciocolata, cu frisca si capsuni

de Ancutsa in Torturi, 5 Mai 2020 | 2612 vizualizari

 

Am încercat o rețetă de tort fără făină, pentru că mi s-a părut interesant și nu mai încercasem așa ceva până acum. Îi mulțumesc Andreei Grecu pentru rețetă. Eu am redus cantitățile pentru că am vrut un tort mai mic. Pentru a da o notă personală, am tras căpșunile în ciocolată și am adăugat flori de frișcă în două culori. Sper să vă placă.
 

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 100 g ciocolată 75% cacao,
  • 4 ouă S,
  • 100 g unt,
  • 100 zahăr,
  • o lingură cafea instant,
  • 20 g cacao,

Decor:

  • 130 ml frișcă lichidă,
  • 1 lingură de suc de sfeclă roșie,
  • 200 g căpșuni,
  • 50 g ciocolată 75% cacao,
  • 20 g ciocolată albă,
  • Floricele,
  • Bucățele de ciocolată,
  • Frunze de mentă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata, cu frisca si capsuni:

Blatul:

Se pun la topit, pe baie de aburi, ciocolata mărunțită împreună cu untul rece tăiat cuburi. Se amestecă până se omogenizează frumos și se dă deoparte. Se adaugă și cafeaua, se amestecă și se lasă la răcit.

Între timp, se bat albușurile spumă cu un praf de sare și se dau deoparte.

Separat, se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă cacaoa cernută și amestecul de ciocolată pregătit mai devreme, amestecând tot cu mixerul. Apoi se încorporează treptat spuma de albușuri, amestecând ușor, pentru a păstra compoziția aerată.

Se toarnă compoziția într-o formă rotundă pentru tort (de 18 cm diametru), pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit 35-40 de minute, la foc mic.

Când este gata, se scoate cu grijă din formă, pe un grătar de răcire și se lasă la răcit.

 

Montare și decor:
Se bate frișca lichidă până devine cremoasă, apoi jumătate din ea se amestecă ușor cu o linguriță, cu sucul de sfeclă roșie, pentru un roz frumos.

Se spală căpșunile și se usucă pe un șervet de hârtie.

Se topesc cele două feluri de ciocolată, pe baie de aburi, apoi se trec căpșunile prin ciocolata amăruie, se lasă un pic la zvântat, apoi se picură peste ele linii de ciocolată albă. Se dau la frigider, să se închege, aprox 10 minute.

Se umple un poș cu frișca albă alternând cu cea roz și se decorează tortul cu flori de frișcă, căpșunile trase în ciocolată, floricele, bucățele de ciocolată, frunze de mentă.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/tort-de-ciocolata-cu-frisca-si-capsuni.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata, cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

09.05.2020, 11:53

Multumesc mult, Ruxy!

dantes 1

09.05.2020, 12:45

Super!

Ancutsa 1

09.05.2020, 15:44

Multumesc frumos, domnule Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si blat umed