Tort usor cu crema de branza si portocala

de Lavinia in Torturi, 20 Mar 2013 | 14741 vizualizari

 

Pufos ,cremos si racoros !Un tort minunat si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 150 g unt

Glazura de portocala:

  • 350 ml suc de portocale(eu am folosit fanta)
  • 1 plic budinca cu gust de frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort usor cu crema de branza si portocala:

Mixati albusurile spuma cu un praf de sare,adaugati treptat cate o lingura de zahar si mixati bine dupa fiecare pana rezulta o bezea tare si lucioasa.


Adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul ,zaharul vanilat si faina cernuta in prealabil.


Tapetati o tava rotunda (20 cm) cu unt si faina si coaceti blatul pana trece testul scobitorii.


Il lasati la racit si intre timp pregatiti crema.


Frecati branza cu zaharul si esenta de vanilie pana se face cremoasa si se topeste zaharul.


Adaugati untul la temperatura camerei si mixati pana se omogenizeaza bine.


Intindeti crema peste blat si dati la rece pana pregatiti glazura.


Amestecati praful de budinca cu sucul de portocoale si puneti pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.


Lasati 15 minute la racit apoi o intindeti peste crema de branza si dati din nou la frigider pana se intareste complet.

 

TIPS-URI

1

Esenta de vanilie din crema se poate inlocui cu 2-3 pliculete de zahar vanilat.

2

In blat puteti adauga 1 lingurita coaja de portocola rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort usor cu crema de branza si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Lavinia 1

22.03.2013, 08:50

delia64 1

27.10.2013, 21:25

Lavinia 1

28.10.2013, 08:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu legume la cuptor
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui prajit

de xana 5

la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

la 13:37

Prajitura rasturnata cu mere

de Lau 9

la 13:24

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas si mascarpone