Tort de vanilie cu crema de ciocolata si cognac

de laylalala in Torturi, 31 Mai 2011 | 2140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • semintele de la 1 baton de vanilie
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema 1
  • 300 gr crema de branza
  •  200-250 gr zahar pudra (depinde de cat vrei sa fie de dulce)
  • 100 gr ciocolata amaruie, topita si racita
  • 50 gr ciocolata cu lapte, topita si racita
  • 200 gr biscuiti cu unt si fulgi de ciocolata, sfaramitati
  • Crema 2
  • 160 gr unt, la temperature camerei
  • 125 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • Sirop
  • cognac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie cu crema de ciocolata si cognac:

1. Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de aprox.18 cm diametru.


2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si semintele de vanilia pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza uleiul urmat de lapte. Amesteca ingredient uscate apoi inglobeaza-le in cele lichide.Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta vs iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.


3. Pentru crema 1, bate crema de branza cu zaharul pudra apoi incorporeaza ciocolata topita si racita. Inglobeaza biscuitii apoi da crema la rece 30 minute.


4. Pentru crema 2, bate untul cu zaharul pudra si inglobeaza galbenusurile.


5. Pentru asamblare, taie blatul in 3 pe orizontala. Aseaza un blat pe farfurie, insiropeaza-l cu cognac apoi unge-l cu ½ crema 1. Repeta procedura inca o data.Acopera intreg tortul cu crema 2.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie cu crema de ciocolata si cognac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

marcela1979 1

03.06.2011, 13:06

vreau si eu un tort ca acesta

gaby_gabytza 1

08.06.2011, 10:12

foarte frumos excelent

Bya Ralu 1

31.03.2014, 07:21

ce fain e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu lamaie