Tort casuta de Craciun

de RuxyRux in Torturi, 1 Ian 2011 | 5553 vizualizari

 

Un tortulet ...de Craciun....care aduna in jurul lui an de an familia cu multa dragoste.....

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao neagra
  •   Siropul:
  • 300ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta rom

Crema:

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 ciocolata neagra
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ness
  • 150 gr unt frisca pentru ornat  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort casuta de Craciun:

Pregatim pandispanul:

Mixam ouale cu zaharul in jur de 25 de minute.

Cand sunt gata si au crescut destul( isi tripleaza volumul), adaugam faina si cacaoa, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus si numai putin cate putin.

Turnam aluatul in forma de tort, avand grija sa fie uniform, cu o furculita amestecam usor in mijloc, niveland apoi frumos, astfel ca nu se va mai umfla atunci cand va creste .

Il dam la cuptor in jur de 20-25 de minute la 180 grade,( timp in care nu deschidem cuptorul).

Lasam blatul sa se raceasca ori in cuptor, ori la temperatura camerei, pe un gratar ferit de curenti de aer.( acoperit cu o foaie pergament).

Numai cand este perfect racit il taiem in 3.

 Siropul:

 Caramelizam zaharul, stingem cu apa, fierbem pana se uniformizeaza, adaugam esenta de rom...lasam la racit.

 Crema:

Mixam ouale cu zaharul cu faina.

Punem laptele la foc impreuna cu frisca si ciocolata, nessul si cacaoa.

Turnam in fir subtire compozitia de ou si amestecam bine pana se ingroasa. Fierbem in jur de 10 minute. Racim perfect compozitia. Amestecam cu untul facut crema la mixer.

Dam crema la rece sa se intareasca.

Facem tortul:

 Fiecare blat il insiropam,lingura cu lingura, adaugam crema, apoi ornam cu frisca si bomboane de ciocolata( inimioare).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort casuta de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (49)

RuxyRux 1

03.01.2011, 12:47

Multumesc!!! La Multi Ani!!!!

kamy 1

05.01.2011, 15:14

ff frumos si buuuun cioco cu ness 5f si LA MULTI ANI!!iubita,fericire,sanatate si noroc alaturi de cei dragi!!

RuxyRux 1

05.01.2011, 15:17

Kammmmyyyy La Multi Ani si toate urarile de bine sa se intoarca inmiit asupra ta scumpa mea...tot ce e mai bun pe lume sa iti dea DD

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort teren de fotbal