Tort casuta de Craciun

de RuxyRux in Torturi, 1 Ian 2011 | 3232 vizualizari

 

Un tortulet ...de Craciun....care aduna in jurul lui an de an familia cu multa dragoste.....

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao neagra
  •   Siropul:
  • 300ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta rom

Crema:

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 ciocolata neagra
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ness
  • 150 gr unt frisca pentru ornat  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort casuta de Craciun:

Pregatim pandispanul:


Mixam ouale cu zaharul in jur de 25 de minute.


Cand sunt gata si au crescut destul( isi tripleaza volumul), adaugam faina si cacaoa, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus si numai putin cate putin.


Turnam aluatul in forma de tort, avand grija sa fie uniform, cu o furculita amestecam usor in mijloc, niveland apoi frumos, astfel ca nu se va mai umfla atunci cand va creste .


Il dam la cuptor in jur de 20-25 de minute la 180 grade,( timp in care nu deschidem cuptorul).


Lasam blatul sa se raceasca ori in cuptor, ori la temperatura camerei, pe un gratar ferit de curenti de aer.( acoperit cu o foaie pergament).


Numai cand este perfect racit il taiem in 3.


Siropul:


Caramelizam zaharul, stingem cu apa, fierbem pana se uniformizeaza, adaugam esenta de rom...lasam la racit.


Crema:


Mixam ouale cu zaharul cu faina.


Punem laptele la foc impreuna cu frisca si ciocolata, nessul si cacaoa.


Turnam in fir subtire compozitia de ou si amestecam bine pana se ingroasa. Fierbem in jur de 10 minute. Racim perfect compozitia. Amestecam cu untul facut crema la mixer.


Dam crema la rece sa se intareasca.


Facem tortul:


Fiecare blat il insiropam,lingura cu lingura, adaugam crema, apoi ornam cu frisca si bomboane de ciocolata( inimioare).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort casuta de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

RuxyRux 1

03.01.2011, 12:47

Multumesc!!! La Multi Ani!!!!

kamy 1

05.01.2011, 15:14

ff frumos si buuuun cioco cu ness 5f si LA MULTI ANI!!iubita,fericire,sanatate si noroc alaturi de cei dragi!!

RuxyRux 1

05.01.2011, 15:17

Kammmmyyyy La Multi Ani si toate urarile de bine sa se intoarca inmiit asupra ta scumpa mea...tot ce e mai bun pe lume sa iti dea DD

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata a la Silvia