Tort de ciocolata

de silvi0ara in Torturi, 14 Apr 2010 | 1211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g unt
  • 6 oua
  • 150g zahar pudra
  • 50g cacao neagra
  • 100g zahar tos
  • 1 lingura faina
  • 7 linguri apa
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50g ciocolata neagra
  • Pentru ornare:
  • 2 portocale
  • 140ml apa
  • 200g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa si se pune la foc mic sa se topeasca.Se lasa apoi deoparte sa se raceasca.Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,frecand bine dupa fiecare.Se adauga apoi untul in cacaua racita si se amesteca.


Blatul:din crema se ia deoparte un sfert din cantitate,iar in restul de crema se adauga ciocolata topita.Se da la rece in frigider.In crema ramasa se pune o lingura de faina si albusurile batute spuma tare se se amesteca usor de sus in jos.Se pune hartie pergament intr-o forma de tort si se toarna compozitia.si se introduce in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit.Nu se deschide usa cuptorului timp de 15 min.Cind blatul este copt,se lasa la racit,se scoate pe un platou si deasupra se pune crema din frigider.


Pentru glazurare portocale:

Se face un sirop din zahar si apa,se pune la foc sa fiarba,apoi se adauga rondelele de portocale si se lasa pe foc circa 20-25 de minute.Se scot rondelele cu grija si se lasa sa se raceasca pe o hartie de pergament.Apoi se aseaja pe tort in functie de imaginatia fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

madi_marin 1

14.04.2010, 18:52

as papa si eu o feliuta, desi mi-am propus sa pap mai de regim....dar daca e cu cioco...parca m-as abate un pic de la regula...

Bunica 1

18.04.2010, 17:15

Da, da ,daaaa e foarte bun! Dar ciocolatoasa din mine taie blatul si pune crema si intre blaturi

gaby_duceag 1

18.04.2010, 17:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de cafea