Reteta nr. 200 : Tort cu crema de ciocolata

de pity19 in Torturi, 24 Mai 2014 | 893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr. blat :
  • 6 linguri zahar
  • 8 oua
  • 6 linguri faina
  • 1 , 5 lg cacao
  • 1-2 praf de copt
  • Crema de ciocolata neagra :
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca indulcita HuLaLa
  • Crema de ciocolata alba :
  • 200 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca indulcita HuLaLa
  • Glazura :
  • 100 gr ciocolata cu crema caramel
  • 120 ml frisca lichida indulcita HuLaLa
  • 2 linguri miere de salcam
  • Ptr. ornat :
  • 200 gr stafide trase in ciocolata
  • 100 gr jeleuri de fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta nr. 200 : Tort cu crema de ciocolata:

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam faina, praful de copt si cacao. Mixam pana cand acestea se incorporeaza perfect. Intr-o tava rotunda de tort punem hartie de copt, asezam compozitia si dam la cuptorul preincalzit aprox. 25 de minute la foc mic, avand grija ca acesta sa nu se arda la fund.


Crema de ciocolata neagra: Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-o cratita impreuna cu frisca. Punem cratita la foc mic amestecand continuu pana cand ciocolata s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit.


Crema de ciocolata alba: Procedam la fel ca crema de ciocolata neagra.


Glazura : Rupem ciocolata, punem intr-o cratita impreuna cu frisca si dam la foc mic. Amestecam continuu pana cand aceasta s-a topit, la sfarsit adaugam mierea si mai lasam 1 min. pe foc dupa care lasam la racit.


Ornat : Fiecare orneaza dupa bunul plac!




 

TIPS-URI

1

Se poate pune si gelatina , dar eu nu am mai pus!

2

Cand preparam cremele de ciocolata daca nu se intareste frisca bine putem pune intaritor!

3

Se poate adauga la blat si zahar praf cu aroma de rom!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta nr. 200 : Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

pity19 1

25.05.2014, 12:16

Multumesc!

Corinuta 1

26.05.2014, 00:43

Felicitari!

pity19 1

26.05.2014, 13:26

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tort parfe de ciocolata