Reteta nr. 200 : Tort cu crema de ciocolata

de pity19 in Torturi, 24 Mai 2014 | 3133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr. blat :
  • 6 linguri zahar
  • 8 oua
  • 6 linguri faina
  • 1 , 5 lg cacao
  • 1-2 praf de copt
  • Crema de ciocolata neagra :
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca indulcita HuLaLa
  • Crema de ciocolata alba :
  • 200 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca indulcita HuLaLa
  • Glazura :
  • 100 gr ciocolata cu crema caramel
  • 120 ml frisca lichida indulcita HuLaLa
  • 2 linguri miere de salcam
  • Ptr. ornat :
  • 200 gr stafide trase in ciocolata
  • 100 gr jeleuri de fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta nr. 200 : Tort cu crema de ciocolata:

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam faina, praful de copt si cacao. Mixam pana cand acestea se incorporeaza perfect. Intr-o tava rotunda de tort punem hartie de copt, asezam compozitia si dam la cuptorul preincalzit aprox. 25 de minute la foc mic, avand grija ca acesta sa nu se arda la fund.

Crema de ciocolata neagra: Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-o cratita impreuna cu frisca. Punem cratita la foc mic amestecand continuu pana cand ciocolata s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit.

Crema de ciocolata alba: Procedam la fel ca crema de ciocolata neagra.

Glazura : Rupem ciocolata, punem intr-o cratita impreuna cu frisca si dam la foc mic. Amestecam continuu pana cand aceasta s-a topit, la sfarsit adaugam mierea si mai lasam 1 min. pe foc dupa care lasam la racit.

Ornat : Fiecare orneaza dupa bunul plac!

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si gelatina , dar eu nu am mai pus!

2

Cand preparam cremele de ciocolata daca nu se intareste frisca bine putem pune intaritor!

3

Se poate adauga la blat si zahar praf cu aroma de rom!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta nr. 200 : Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!