Tort Alex 2- caramel

de Sidy in Torturi, 22 Noi 2010 | 1820 vizualizari

 

Cum pe 24 nov "generalul" meu implineste 2 anisori, l-am sarbatorit in avanpremiera in weekend.
Asa ca bunica" Idi" a intrat in actiune si ...asta a iesit...
Si cea mai mare multumire a mea a fost aseara cand am plecat de la el si mi-a spus:"..noapte buna bunica mea .." ! Am crezut ca-l pap tot tot atat de drag mi-a fost...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10 oua
  • 2 linguri apa calduta
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Crema

  • 2-3 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cana zahar tos
  • 250 g unt de arahide
  • 3-4 linguri miere
  • 200 g frisca batuta
  • 1 varf cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alex 2- caramel:

Cana de zahar o punem la caramelizat intr-o cratita cu doi stropi cu apa.Cand este gata topit, pe o farfurie unsa cu unt, rasturnam caramelul si il lasam la racit.



Blatul il pregatim astfel:

Galbenusurile impreuna cu apa si cu zaharul le batem bine cu mixerul.

Adaugam cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt .Actionam mixerul pina adaugam toata faina. Va rezulta un aluat dens, destul de gros.

Albusurile se bat spuma cu sarea, bine de tot.Jumatate din ele le adaugam la galbenusuri si cu miscari line amestecam spuma cu aluatul pina incirporam bine albusurile.Adaugam si cealalta jumatate de albusuri spuma si procedam la fel, obtinand un aluat destul de consistent.

O tava o tapetam cu hartie de copt, o ungem cu putin unt si turnam blatul pe care il nivelam in tava cu o lingura.

Cuptorul va fi preincalzit cu 10 minute inainte , introducem tava la 180 grade pentru aproximativ 25 minute cand incercam blatul cu scobitoarea, daca este copt.

Scoatem tava si blatul il punem pe un grilaj sa se raceasca .

Pentru ca am fost multi invitati la masa, eu am preparat tortul nepotelului in cantitate dubla, atat crema cat si blatul, apoi unul din blaturi l-am sub forma cifrei 2 cum veti vedea in imagini.

Preparam crema amestecand untul de arahide cu galbenusurile, mierea, zaharul vanilat si sarea.Zaharul caramel racit il macinam si il adaugam impreuna cu frisca pusa rand pe rand in crema.Amestecam crema ca sa se omogenizeze toate ingredientele.

Blaturile le-am taiat in doua pe orizontala si am intins crema intre foi, dupa care se incepe ornarea tortului, fiecare dupa imaginatie.

Mi-ar fi placut sa stiu sa fac masinutele din zahar cu miere dar....m-am lasat pagubasa.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alex 2- caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

gaby_duceag 1

23.11.2010, 07:59

)baaai, cand e vorba de urari, mereu is in coada. si ma caut dupa avatar da' greu ma gasesc cu asta) tre' sa pun ceva mai colorat)
;La multi ani, pui mic si scump!!!!
tortul e super!

lilik 1

24.11.2010, 10:14

la multi ani piticului si sa aiba parte numai de lucruri bune
f frumos tortul

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 09:34

wow da ce expozitie de masini ai superb tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat din budinca si fructe