Tort cu fructe de padure si crema de vanilie

de deyutzky in Torturi, 24 Mar 2014 | 5777 vizualizari

 

Va vine sa credeti sau nu...blatul e fara oua!!Sa fie foarte clar :)))...si a iesit o deliciosenie!:D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 240 g faina
  • 250 g zahar
  • 30 g cacao
  • 430 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar (sau dupa gust)
  • 3 linguri amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • zahar
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • fructe de padure congelate sau proaspete
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure si crema de vanilie:

Blat:


Amestecam intr-un bol faina, praful de copt si cacaua.


Adaugam zaharul, laptele caldut si uleiul si mixam pana la omogenizare.


Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic-mediu aprox 20-25 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.


Lasam blatul la racit.


Crema:


Punem laptele pe foc mic si adaugam imediat galbenusurile amestecate cu 3 linguri de zahar.


In alt bol amestecam amidonul cu zaharul ramas (3 linguri) si cateva linguri de lapte. Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte si amestecam cu un tel pana cand crema se ingroasa.


La sfarsit adaugam esenta de vanilie si lasam la racit.


Blatul il taiem in 3 fasii (cat sa incapa in tava de chec), tapetam tava cu folie alimentara si punem primul blat pe care il insiropam cu siropul obtinut (amestecam apa cu zaharul si esenta).


Continuam cu un strat de crema, al 2lea blat insiropat, inca un strat de crema si terminam cu ultimul blat insiropat.


Dam tava la frigider pentru 1 ora.


Rasturnam tortul pe un platou si inlaturam folia alimentara.


Decoram tortul dupa plac cu frisca mixata bine si fructele de padure.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

25.03.2014, 21:20

Wow! Exceptional!

deyutzky 1

25.03.2014, 22:06

Ruuux iti multumesc!

mihaelam90 1

26.03.2014, 06:50

Si gustul..?! Super bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort bust