Tort cu fructe de padure

de Lau in Torturi, 9 Ian 2017 | 728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • Crema
  • 400 g smantana de tara
  • 200 g frisca lichida
  • 250 g fructe de padure
  • 200 g zahar
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

Blatul


Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful si coaja de lamaie.


Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca, dupa care taiem blatul in 3.


Crema


Smantana o mixam 1 minut, dupa care adaugam zaharul si mixam pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit, adaugam frisca mixata inainte si omogenizam.


Fructele de padure le pisam (200 g am folosit eu), cu furculita si amestecam cu frisca.


Asamblare - asezam prima foaie de blat-insiropam-crema, (eu din fructele care le-am oprit am pus in mijlocul cremei si am amestecat putin)-foaie-sirop-crema-foia de blat-insiropam si dam la rece 30 minute, dupa care decoram dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

10.01.2017, 20:35

adry88 1

11.01.2017, 14:47

delicios

oanapl 1

24.01.2017, 19:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu brocoli la cuptor

de xana 5

la 14:11

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de mere si caramel