Tort cu fructe de padure

de Lau in Torturi, 9 Ian 2017 | 1075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • Crema
  • 400 g smantana de tara
  • 200 g frisca lichida
  • 250 g fructe de padure
  • 200 g zahar
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

Blatul


Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful si coaja de lamaie.


Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca, dupa care taiem blatul in 3.


Crema


Smantana o mixam 1 minut, dupa care adaugam zaharul si mixam pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit, adaugam frisca mixata inainte si omogenizam.


Fructele de padure le pisam (200 g am folosit eu), cu furculita si amestecam cu frisca.


Asamblare - asezam prima foaie de blat-insiropam-crema, (eu din fructele care le-am oprit am pus in mijlocul cremei si am amestecat putin)-foaie-sirop-crema-foia de blat-insiropam si dam la rece 30 minute, dupa care decoram dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

10.01.2017, 20:35

adry88 1

11.01.2017, 14:47

delicios

oanapl 1

24.01.2017, 19:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars